2012-07-21 19:49:06
Φωτογραφία για Συνελλήφθησαν δύο άτομα για κλοπή καλωδίων του Ο.Σ.Ε
Μεγάλης έκτασης φθορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο σιδηροδρομικού δυστυχήματος προκάλεσαν στο δίκτυο σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τροφοδοσίας του Ο.Σ.Ε. δυο «κυνηγοί» χαλκού οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Βοιωτία για κλοπή καλωδίων. Οι αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες στην περιοχή, εντόπισαν τον 48χρονο Έλληνα και τον 30χρονο Αλβανό συνεργό του κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλαλκομενών και σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Μέσα, βρήκαν ένα κομμένο τεμάχιο καλωδίου χαλκού μήκους δυο μέτρων που είχαν μόλις αποκόψει από το υπόγειο δίκτυο του Ο.Σ.Ε και διάφορα εργαλεία κοπής καλωδίων.

Λίγο νωρίτερα, οι δράστες είχαν ξηλώσει άλλα 200 μέτρα καλωδίων στην ίδια περιοχή, προκαλώντας φθορές ύψους 20.000 ευρώ, αλλά και κίνδυνο ατυχήματος στους συρμούς. Το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπή, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ