2012-03-16 07:50:27
Φωτογραφία για Η ΥΠΕΞ πρόσφερε τη βοήθεια της Κύπρου μέσω και της ΕΕ «Το πρόβλημά μας είναι με το Ισραήλ...» Ο Λίβανος περιμένει λύση από τον ΟΗΕ για το θέμα της ΑΟΖ
Πλατιά χαμόγελα από τους Υπουργούς Εξωτερικών του Λιβάνου, Αντνάν Μανσούρ, και της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Η διαφορά του Λιβάνου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικών Ζώνης δεν είναι με την Κύπρο, αλλά με το Ισραήλ. Το ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αντνάν Μανσούρ, σε συνάντηση που είχε στη Βηρυτό με την Κύπρια ομόλογό του, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Λίβανος και Ισραήλ, που είχαν βρεθεί ξανά προ μερικών ετών σε εμπόλεμη κατάστασης, η οποία έληξε με την εγκαθίδρυση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στα σύνορά τους, αναμένουν την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για μια λύση στο θέμα της ΑΟΖ. «Η Κύπρος έδειξε ετοιμότητα και προθυμία να συνεργαστεί μαζί μας» ήταν η αναφορά του Αντνάν Μασούρ.

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ ότι προχώρησε στην οριοθέτηση της δικής του γραμμής «αρχίζοντας από το σημείο 23» και ξεπέρασε ένα μέρος της οικονομικής περιοχής. «Ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα λυθεί στο μέλλον» ήταν η αναφορά του Λιβανέζου Υπουργού, ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι η Προεδρία της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διευκολύνει την κοινή δράση των δύο χωρών.


Στις συνομιλίες του Αντνάν Μασούρ με την Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή κυριάρχησαν τα θέματα του φυσικού αερίου, της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Κύπρια Υπουργός ανέφερε, από την πλευρά της, ότι η Κύπρος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, χωρίς να απαντά ευθέως στο ερώτημα εάν η Κύπρος μεσολαβεί τώρα γι αυτό το θέμα.

Έκανε, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον Λιβανέζο ομόλογό της τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι και οι δύο είναι αποφασισμένοι να αναβαθμίσουν αυτές τις σχέσεις και να ενισχύσουν την συνεργασία. «Ένας από τους τομείς που προσφέρεται, λόγω και της ανακάλυψης του φυσικού αερίου, είναι ο χώρος της Ανατολικής Μεσογείου. Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας ότι πρέπει να συνεργαστούν στενότερα, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος μεταξύ των δύο χωρών μας» ήταν η αναφορά της.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/37700 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
'Ερχεται νέα ρήξη στο ΛΑΟΣ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
'Ερχεται νέα ρήξη στο ΛΑΟΣ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ