2012-07-22 12:03:17
Φωτογραφία για Η Nokia υπερτριπλασιάζει τις ζημιές της αλλά γιορτάζει
Η Nokia, η οποία ήταν η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων, έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά και αυτήν την φορά ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2012 οι ζημιές της υπετριπλασιάστηκαν. Η ζημιά του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου 2012 ήταν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως, τα έσοδα από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 45% στην Βόρεια Αμερική φτάνοντας τα 128 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια άνοδος την τελευταία δεκαετία, μεταδίδει η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Αυτό οδήγησε σε άνοδο την τιμή της μετοχής κατά 17% στην Νέα Υόρκη, όταν οι επενδυτές έμαθαν ότι πούλησε 4 εκατομμύρια Windows Phone, με την επωνυμία Lumia, στις ΗΠΑ. δηλαδή διπλασίασε τις πωλήσεις της σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Nokia σημείωσε αύξηση των πωλήσεων των feature phone (απλών κινητών τηλεφώνων) και διέθεσε 73,5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Από τον Ιανουάριο 2012, η εταιρεία έει προαναγγείλει την περικοπή 21.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να κάνει την μετάβαση στην πλατφόρμα της Microsoft.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ