2012-07-24 07:54:03
Φωτογραφία για Τις αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ καταδίκασε ο Φρανσουά Ολάντ
Τις αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ που στοίχισαν τη ζωή, χθες Δευτέρα, τουλάχιστον 110 ανθρώπων καταδίκασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Εν ονόματι της Γαλλίας καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το κύμα των επιθέσεων που έπληξε 14 πόλεις του Ιράκ, μεταξύ τους η πρωτεύουσα Βαγδάτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Ο Ολάντ «εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς τις ιρακινές αρχές στον αγώνα τους για την πάταξη της τρομοκρατίας» και «υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό οι ιρακινοί ηγέτες να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της βίας σε βάρος του ιρακινού λαού αλλά και τις προσδοκίες του».

Τέλος, επανέλαβε την πλήρη υποστήριξή του «στους ιρακινούς θεσμούς και στις ενέργειές τους υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας», εκφράζοντας παράλληλα τα «συλλυπητήριά του στον ιρακινό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων».

Πρόκειται για την πιο αιματηρή ημέρα των τελευταίων δυόμισι ετών στο Ιράκ, την ώρα που η Αλ Κάιντα ανακοινώνει κλιμάκωση των επιχειρήσεων της. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις πολύνεκρες επιθέσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ