2012-07-25 22:01:03
Φωτογραφία για Συνάντηση Βενιζέλου - ΕΕΤ για τους δανειολήπτες
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης... οι αρμόδιοι εισηγητές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το ζήτημα της αντιμετώπισης των δανειοληπτών που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους και ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να εφαρμόζουν, ως προς τις διευθετήσεις των δανείων, και ιδίως των καταναλωτικών ή στεγαστικών, τους κανόνες που έχουν νομοθετηθεί για τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ούτως ώστε η συνολική διάρκεια του δανείου, ο αριθμός των δόσεων και ιδίως το ύψος της μηνιαίας δόσης να εναρμονιστεί με τα πραγματικά εισοδήματα και τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του κάθε δανειολήπτη.

Αυτό είναι προφανές ότι θα εξετάζεται με βάση τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά του κάθε νοικοκυριού. Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, μπορεί να δοθεί άμεση και πρακτική λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, χωρίς να απαιτηθούν περισσότερα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δηλαδή να μετακυλιθεί το βάρος στους Έλληνες φορολογούμενους.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ