2012-07-26 10:01:11
Φωτογραφία για Έκρηξη του AIDS μεταξύ των Αμερικανών μαθητών λυκείου
Ποιος είπε ότι η επανάσταση του Ιντερνετ και των κοινωνικών δικτύων θα οδηγήσει και στην καλύτερη πληροφόρηση των νέων; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη οι προσπάθειες για μείωση της ριψοκίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς των αμερικανών μαθητών λυκείου φαίνεται να έχουν υποχωρήσει την τελευταία δεκαετία: και το αποτέλεσμα είναι πως απαιτούνται πλέον δραστικά μέτρα για την μείωση των ποσοστών των νεαρών οροθετικών ατόμων, τα οποία αποτελούν περίπου το 50% των νέων κρουσμάτων, δηλώνουν αξιωματούχοι για τη δημόσια υγεία.

Η «Εθνική Έρευνα για την Ριψοκίνδυνη Συμπεριφορά των Νέων», η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDCP), αναλύει εθνικά δεδομένα είκοσι ετών επικίνδυνης συμπεριφοράς των νέων ως προς τον HIV και συγκεκριμένα μαθητών λυκείου ηλικίας κυρίως μεταξύ 14 και 17 ετών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω έρευνα, παρά την πρόοδο που είχε σημειωθεί κατά τη δεκαετία του '90, όταν παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των μαθητών που παραδέχονταν ότι είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, τα ποσοστά αυτά παρέμειναν, ως επί το πλείστον, από το 2001 έως σήμερα σταθερά. Συνολικά υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή 1,1 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας που προκαλεί το AIDS.


«Στις ΗΠΑ πολλοί μαθητές λυκείου κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον HIV, λόγω ερωτικής συνεύρεσης με πολλούς ερωτικούς συντρόφους και ερωτικής συνεύρεσης χωρίς προφύλαξη», δηλώνει η Λόρα Καν, επιστήμονας του Κέντρου.

Η έρευνα ανέδειξε πάντως και έναν τομέα που σημείωσε βελτίωση. Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς των αφροαμερικανών μαθητών λυκείου κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι οι νέοι αφροαμερικανοί εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά επικίνδυνης συμπεριφοράς σε σχέση με τους συνομήλικούς τους, το χάσμα μεταξύ αφροαμερικανών και λευκών νέων μειώνεται, αναδεικνύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των επενδύσεων στην σεξουαλική αγωγή και στις προσπάθειες πρόληψης του HIV.

Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές φαίνεται να απειλούνται. Κατά την προηγούμενη δεκαετία, ο αριθμός των αμερικανών μαθητών λυκείου που είχαν ενημερωθεί σχετικά με τον HIV και έλαβαν σχετική σεξουαλική αγωγή στο σχολείο έχει μειωθεί σημαντικά λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό. Επιπλέον, σε μία κοινωνία όπου ο HIV δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως η μείζων απειλή για τη δημόσια υγεία, ο κόσμος εφησυχάζει, δηλώνουν οι ειδικοί.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα λόγω περικοπών δαπανών και τον επόμενο χρόνο αναμένεται να μειώσει κατά 25% τον προϋπολογισμό του για εκπαιδευτικά προγράμματα για τον HIV και προγράμματα σεξουαλικής αγωγής.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ: Έγκυος ξανά η Ζιζέλ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΙΤΕ: Έγκυος ξανά η Ζιζέλ!
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ