2012-08-06 11:18:24
Φωτογραφία για Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
Συναντώνται εκ νέου σήμερα στις 16:00 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να  ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της χθεσινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Με τις συζητήσεις για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014 να έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ολοκληρωθεί, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ρίχνουν τώρα το βάρος στα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεων οργανισμών, προώθησης μεγάλων έργων και αποδέσμευσης πόρων.

Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας συνεχίστηκε η εξειδίκευση των μέτρων που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά», δήλωσε απερχόμενος ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πώλ Τόμσεν, λέγοντας πως σημειώθηκε πρόοδος και θα γίνει ένα «διάλειμμα» μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση λίγο αργότερα, οι επικεφαλής της τρόικας χαρακτήριζαν «παραγωγικές» τις συζητήσεις, λέγοντας πως υπήρχε «γενική συμφωνία για την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών για την επίτευξη των στόχων» του προγράμματος. «Οι ελληνικές αρχές είναι προσηλωμένες στην συνέχιση του έργου τους με αποφασιστικότητα τον επόμενο μήνα» καταλήγει η ανακοίνωση.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ