2012-08-06 15:50:06
Φωτογραφία για 11/11 ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Ο Ολυμπιακός γύρισε κατά έναν τρόπο σε μια… εποχή, όταν δεν άλλαζαν τους παίκτες σαν… τα πουκάμισα, όπως χαρακτηριστικά μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "sday.gr"!

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Oμάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην κορυφή, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να χαλάσει την πετυχημένη συνταγή. Εμεινε, λοιπόν και ο Τζόι Ντόρσεϊ κι έτσι έφτασαν στους 11 οι παίκτες που φορούσαν και πέρυσι τα ερυθρόλευκα. Κάτι αν μη τι άλλο σπάνιο για ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου, πολύ δε περισσότερο για τον Ολυμπιακό που άλλαξε ουκ ολίγους παίκτες τόσα χρόνια. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός ακολουθούσε ανάλογη τακτική και την εποχή της κυριαρχίας του στη δεκαετία του '90, όπως θα διαπιστώσετε αν διαβάσετε τι γινόταν παλιότερα (το 1993, το 1994, το 1996), με μια διαφορά: τότε οι μεταγραφές, συνεπώς και οι αλλαγές στο ρόστερ γίνονταν με δυσκολία. Τώρα, το καλοκαίρι του 2012, ανήκει ολοκληρωτικά στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που δίχως να ανεβάσουν το μπάτζετ,έχουν κρατήσει όλους τους παίκτες που ήθελαν. Κέσελ, Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Γλυνιαδάκης και Πελεκάνος δεν ήταν ούτως ή άλλως στα πλάνα. Γι' αυτό και είναι το δικό τους καλοκαίρι. Κανέναν δεν έχασαν... Οπως παλιά.


Έμειναν 11, πήρε 3

Τη σεζόν 1992-93 ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και ο Γιάννης Ιωαννίδης στηρίχθηκε σε 14άδα. Ας μην ξεχνάμε πως τότε κάθε ομάδα είχε δικαίωμα να δηλώσει 10 παίκτες σε κάθε ματς. Οι Πάσπαλι, Μπέρι, Καμπούρης, Παπαδάκος, Ελληνιάδης, Σιγάλας, Μωραΐτης, Νάκιτς, Τόμιτς, Τάρλατς, Σταμάτης, Παπαδάκης, Λιμνιάτης, Καρατζάς κατέκτησαν τον τίτλο, ενώ τη σεζόν είχε ξεκινήσει ο Χίγκινς, που έδωσε τη θέση του στον Μπέρι. Το καλοκαίρι του 1993 ο Ολυμπιακός κράτησε 11 παίκτες και έκανε μόλις τρεις μεταγραφές. Εμειναν οι Πάσπαλι, Καμπούρης, Σιγάλας, Τόμιτς, Νάκιτς, Τάρλατς, Σταμάτης, Παπαδάκης, Λιμνιάτης, Παπαδάκος, Καρατζάς και αποκτήθηκαν οι Φασούλας, Τάρπλεϊ, Μπακατσιάς.

Μόνο δύο μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον δρόμο του και δεν χρειαζόταν πολλές αλλαγές. Αλλωστε εκείνη την εποχή οι μεταγραφές δεν γίνονταν τόσο εύκολα, ενώ δεν είχε ανοίξει η αγορά των κοινοτικών. Ο Γιάννης Ιωαννίδης κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της ομάδας και ουσιαστικά άλλαξε μόνο τους ξένους. Εφυγαν οι Τάρπλεϊ και Πάσπαλι και αποκτήθηκαν οι Βολκόφ και Τζόνσον. Κατά τα άλλα, έμειναν οι Μπακατσιάς, Σιγάλας, Λιμνιάτης, Καμπούρης, Νάκιτς, Φασούλας, Τόμιτς, Τάρλατς, Σταμάτης, Παπαδάκος, Παπαδάκης, συνεπώς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έμειναν 11 παίκτες από την προηγούμενη. Η διαφορά ήταν πως την περίοδο 1994-95 είχε συνολικά 13, άρα το ποσοστό... παραμονής ήταν το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Δύο ξένοι, δύο νέοι

Το καλοκαίρι του 1995 ο Ολυμπιακός άλλαξε σημαντικά, αφού από τους 13 παίκτες τα 7 πρόσωπα ήταν καινούργια. Ομως ένα χρόνο μετά, πριν αρχίσει η σεζόν του «τριπλ κράουν», οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην επιτυχημένη συνταγή. Τη σεζόν 1996-97 ο Ολυμπιακός πέρασε στα χέρια του Ιβκοβιτς, που κράτησε 10 παίκτες. Μπακατσιάς, Σιγάλας, Παπανικολάου, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας, Τάρλατς, Τόμιτς, Σούλης και Ρίβερς διατηρήθηκαν στο ρόστερ και αποκτήθηκαν οι Αντερσον, Βελπ και δύο νεαροί ο Ζουρπένκο και ο Ζεβροσένκο. Με άλλα λόγια, άλλαξε ο ένας Αμερικανός και προστέθηκε ένας κοινοτικός, στην πρώτη χρονιά που άνοιξαν τα σύνορα στην Ευρώπη.

Έπειτα από χρόνια… 11

Εκτοτε πέρασαν χρόνια. Το μπάσκετ άλλαξε, ο Ολυμπιακός μπήκε σε μια εντελώς διαφορετική διαδικασία. Το ρόστερ ανανεώθηκε ουκ ολίγες φορές και φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2012. Να, λοιπόν, που οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν σε μια συνταγή παλιά και επιτυχημένη. Κράτησαν 11 παίκτες και θα κάνουν τέσσερις προσθήκες. Πλέον η 15άδα θεωρείται απαραίτητη, λόγω των συνεχώς αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός κράτησε τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Χάινς, Ντόρσεϊ, Λο, Γκετσεβίτσιους, Αντιτς και θα κάνει τέσσερις προσθήκες. Ο Μαυροειδής αποκτήθηκε, ακολουθεί ο Περπέρογλου, περιμένει ο Καββαδάς, μένει ακόμα ένας...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ