2012-08-20 08:45:05
Φωτογραφία για Τριπλό «καμπανάκι»!
Ο Ολυμπιακός έδειξε σε ένα ακόμα σημαντικό φιλικό να ψάχνεται και τελικά γνώρισε βαριά ήττα από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο με 3-0. Προβλήματα σε όλους τους τομείς. Θετικός ο Μασάδο.

Έτσι ξεκίνησε

Για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με την ομάδα της Νάπολι ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Τοροσίδης δεξί μπακ, ο Χολέμπας αριστερά και τα δύο στόπερ οι Παπάζογλου και Σιόβας.

Οι Μανιάτης και Φέισα αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ. Οι Λυκογιάννης και Αμπντούν ήταν στις πτέρυγες και ο Μασάδο -ουσιαστικά στο ντεμπού του- σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ. 4-2-3-1 ήταν το σχήμα του Ζαρντίμ.

Πρόβλημα σε ανάπτυξη, κυκλοφορία και άμυνα

Η Νάπολι έκανε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα εμφανή την ανωτερότητά της, δημιουργώντας φάσεις για γκολ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έβγαλε προβληματικό πρόσωπο, έχοντας... πονοκεφάλους στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας παιχνιδιού.


Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα από το κέντρο και από τις πτέρυγες. Δεν κατάφερναν να αλλάξουν όσες μπαλιές χρειαζόταν για να βγουν μπροστά με αξιώσεις ενώ είχαν και αρκετά αμυντικά προβλήματα.

1-0 με φάουλ

Στο 24'η πίεση της Νάπολι καρποφόρησε από ένα στημένο. Ο Τζεμαϊλί με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για την ομάδα του με τον Κάρολ να δέχεται το γκολ... ακίνητος και σε άλλη γωνιά από εκεί που βρισκόταν.

Ο Βορεϊοιρλανδός πάντως φώναξε στους συμπαίκτες του ότι δεν είχε ορατότητα αλλά έχει ευθύνη για το τέρμα. Στην συνέχεια παρά τις προσπάθειες του Τζιμπούρ στην επίθεση και του Μασάδο στο κέντρο (σ.σ. οι μόνοι παίκτες που είχαν θετικό πρόσημο στο πρώτο ημίχρονο) το σκορ δεν άλλαξε.

Στο 29' πάντως οι φιλοξενούμενοι είχαν μία πολύ καλή στιγμή. Μετά από μπαλιά του Τοροσίδη ο Καναβάρο λίγο έλλειψε να βάλει αυτογκόλ με την παρέμβασή του.

Νωρίς στο Β' μέρος το 2-0

Οι Ναπολιτάνοι μπήκαν φορτσάτοι και στην επανάληψη και κατάφεραν αρκετά γρήγορα να κάνουν το 2-0. Στο 48' ύστερα από κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού η μπάλα πήγε στον Βάργκας.

Το σουτ του αποκρούστηκε από τον Κάρολ, αλλά ο επερχόμενος Χάμσικ έκανε το σουτ με τον Σιόβα να μην μπορεί να την διώξει και εκείνη να πηγαίνει στα δίχτυα. Για την ακρίβεια η μπάλα πέρασε δίπλα από τον στόπερ των ερυθρολευκων και ενώ είχε σταθεί λίγο πιο μπροστά από την γραμμή.

Γκαμπερίνι και 3-0

Η Νάπολι δεν είχε διάθεση να σταματήσει τα δύο γκολ. Έτσι πίεσε τον Ολυμπιακό και κατάφερε σε μία φάση όπου η άμυνά του δεν λειτούργησε σωστά να σκοράρει ξανά. Στο 60' μετά από κόρνερ του Ινσίνιε ο Γκαμπερίνι πετάχθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών, κάνοντας το 3-0 με καρφωτή κεφαλιά. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να... απαντήσει με τρία σουτ των Μασάδο (63'), Τζιμπούρ (64') και Γκρέκο (66') και με άλλες φάσεις, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θετικό για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν πως μετά την είσοδο των Ιμπαγάσα και Γκρέκο στο Β' μέρος και σε συνδυασμό με την καλή εικόνα του Μασάδο βελτιώθηκε σημαντικά η κυκλοφορία στον χώρο του κέντρου αλλά και το κομμάτι της δημιουργίας.

TO TAMEIO TOY GAZZETTA.GR: Σίγουρα ο Ολυμπιακός προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό. Η εικόνα του μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ηττήθηκε δίκαια από μία ανώτερή του ομάδα (σ.σ. Νάπολι με σκορ 3-0), που ήταν φανερά πιο έτοιμη. Όμως τα φιλικά παιχνίδια γι' αυτό γίνονται.

Για να εντοπίσει ο τεχνικός μίας ομάδας τις αδυναμίες και να τις διορθώσει όσο πιο άμεσα πρέπει. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν πως έχουν ακόμα... δρόμο και ότι χρειάζονται σαφή βελτίωση.

Στο πρώτο μέρος παρουσίασαν προβλήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ειδικά η αριστερή πλευρά με τους φανερά υστερήσαντες Χολέμπας και Λυκογιάννη, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές.

Ώρες ώρες οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν "κομμένοι" στα δύο, κάτι που φανέρωσε την ανάγκη της ύπαρξης ενός κλασικού αμυντικού χαφ, καθώς ούτε ο Φέισα αλλά ούτε και ο Μανιάτης είναι τέτοιοι. Από το πρώτο μέρος κρατάει κανείς το πάθος του Τζιμπούρ και τις φάσεις που έβγαλε αλλά και το θετικό πρόσωπο του Μασάδο στο δημιουργικό κομμάτι.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ζαρντίμ πήγαν σαφώς καλύτερα στον τομέα της ανάπτυξης και της κυκλοφορίας της μπάλας. Ανέβασαν στροφές και βελτιώθηκαν παρότι στο ημίχρονο αυτό δέχθηκαν δύο γκολ.

Σε αυτό βοήθησε τα μέγιστα η είσοδος των επίσης θετικών Ιμπαγάσα και Γκρέκο. Συνολικά από το ματς αυτό ξεχώρισαν περισσότερο για τον Ολυμπιακό οι Τζιμπούρ, Μασάδο, Ιμπαγάσα και Γκρέκο. Η άμυνα με εξαίρεση τον Τοροσίδη είχε... πονοκεφάλους ενώ ο Κοντρέρας δεν μπορεί να κριθεί ακόμα επαρκώς.

Ακόμα και έτσι πάντως ο Χιλιανός πρόλαβε να παραδώσει ορισμένα καλά δείγματα γραφής. Στους παίκτες που στάθηκαν για τα καλά κατώτεροι των περιστάσεων ήταν οι Φέισα και Χολέμπας ενώ κακή βραδιά είχαν και οι Λυκογιάννης και Μανιάτης.

Για τον Πορτογάλο (σ.σ. Μασάδο) και για τον Ιταλό (σ.σ. Γκρέκο) είναι σημαντικό που έδειξαν ιδιαίτερα ικανοί να συμβάλλουν στο παιχνίδι των πρωταθλητών δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Από εκεί και πέρα ο Ζαρντίμ ξέρει πολύ καλά πως τον περιμένει ακόμα αρκετή δουλειά.

Δουλειά που πρέπει να γίνει έτσι ώστε οι νταμπλούχοι Ελλάδας να παρουσιαστούν απόλυτα έτοιμοι στην πρεμιέρα με την Βέροια. Χρόνος πάντως υπάρχει ακόμα. Ας μην ξεχνάμε επίσης τον βαθμό ετοιμότητας, την ποιότητα και το επίπεδο της Νάπολι.

Επίσης το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες, που δεν είναι ακόμα 100% έτοιμοι, καθώς προέρχονται από τραυματισμούς, όπως ο Φουστέρ. Τέλος σπουδαία παραμέτρος είναι τα πολλά φιλικά φέτος, τα πολλά ταξίδια αλλά και η προετοιμασία σε τρεις διαφορετικές χώρες που έχει επιβαρύνει σημαντικά τους παίκτες.

ΝΑΠΟΛΙ: Ροσάτι, Γκαμπερίνι, Καναβάρο, Μπρίτος, Μάτζιο, Τζεμαΐλι, Ίνλερ, Χάμσικ, Αρόνικα, Βάργκας, Ινσίνιε. Αγωνίστηκαν και οι Ντοναντέλ, Γκαργκάνο, Μπεχράμι, Μπαρίτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης (79' Φουστέρ), Χολέβας, Παπάζογλου (46' Κοντρέρας), Σιόβας, Φέισα (46' Γκρέκο), Μανιάτης, Αμπντούν (46'  Ιμπαγάσα), Λυκογιάννης (46' Μήτρογλου), Μασάδο (74' Μοντέστο), Τζιμπούρ (85' Βλαχοδήμος).

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ