2012-08-23 12:48:03
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Τα 10 ομορφότερα αυτοκίνητα του κόσμου
Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις πολυτέλειας και ακριβών αυτοκινήτων, η Pebble Beach Concours d'Elegance στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκειά της επιλέχθηκαν τα δέκα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Πρόκειται για πραγματικά έργα τέχνης, που κατασκευάστηκαν σε μία άλλη εποχή, γράφοντας τη δική τους ιστορία στην αυτοκίνηση.

1. Mercedes-Benz 300SL του 1954

Αυτό είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο της εποχής του. Κυκλοφόρησε το 1954 και ήταν εξοπλισμένο με έναν κινητήρα τον οποίο «φορούσαν» μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα. Σήμερα διάδοχός της είναι η Mercedes-Benz SLS AMG.

2. Ferrari 250 GT California, 1961

«Κόκκινο της φωτιάς» η Ferrari 250 GT California. Μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα για τους μεγαλύτερους συλλέκτες. Διάδοχός της είναι η Ferrari California.

3. Chevrolet Corvette, 1963


Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μεταξύ των αμερικανικών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η δεύτερη γενιά της Corvette, η οποία έφερε επανάσταση με το διαιρούμενο πίσω παράθυρο. Συνεχίζει να κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα στη σύγχρονη γενιά της.

4. Aston Martin DB5, 1964

Ένα από τα αξέχαστα αυτοκίνητα στην ιστορία, χάρη σε ταινίες στις οποίες «πρωταγωνίστησε» με τον Βρετανό κατάσκοπο Τζέιμς Μποντ. Η τρέχουσα έκδοση είναι η Aston Martin V8 Vantage.

5. Jaguar E-Type, 1965

Το 1965, το μοντέλο αυτό κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, δεδομένου ότι είναι η πρώτη Jaguar εξοπλισμένη με δισκόφρενα. Θεωρείτο ως το ομορφότερο αυτοκίνητο την εποχή εκείνη. Η τρέχουσα διάδοχος είναι η Jaguar XK.

6. Ford GT40, 1966

Το μοναδικό αυτοκίνητο που κατάφερε να κερδίσει την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στις «24 ώρες του Le Mans». Είναι επίσης ένα από τα χαμηλότερα σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Διάδοχός του είναι το Ford GT.

7. Ferrari 275 GTB/4, 1967

Μπορεί να παράχθηκε το 1967, αλλά η εν λόγω Ferrari ήταν σε θέση να φθάνει ταχύτητες που άγγιζαν τα 265 χλμ./ώρα. Επί του παρόντος, η διάδοχός της είναι η Ferrari F12 Berlinetta.

8. Dodge Challenger R/T, 1970

Αυτό είναι άλλο ένα αμερικανικό αυτοκίνητο που έγινε πολύ γνωστό λόγω της συμμετοχής του σε ταινίες. Επί του παρόντος, η νέα του εκδοχή θυμίζει αρκετά τη γενιά του παρελθόντος.

9. Lamborghini Miura SV, 1971

Αυτό είναι το πρώτο από τα λεγόμενα εξωτικά αυτοκίνητα. Με κινητήρα V12 στο κέντρο μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 276 χλμ./ώρα. Ο διάδοχός της είναι τώρα η Lamborghini Aventador, αν και φήμες θέλουν την εταιρεία να βγάζει στην παραγωγή τη νέα Miura.

10. Porsche Carrera RS, 1973

Ένα αυτοκίνητο-θρύλος με αθλητική περιβολή για ανήσυχους οδηγούς. Διέθετε μεγαλύτερα φρένα, σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου και πολλά άλλα, τα οποία το καθιστούσαν μοναδικό. Το ίδιο ισχύει και για τον διάδοχό του σήμερα, την Porsche 911.
zougla.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ