2012-08-23 14:00:46
Φωτογραφία για Ισως και τη Δευτέρα οι αποφάσεις για την πώληση της Εμπορικής
Ίσως και την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, υπάρξουν αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας.

Προτάσεις έχουν καταθέσει τρεις ελληνικές τράπεζες: η Εθνική, η Alpha Bank και η Eurobank.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι Γάλλοι επιθυμούν να μη γίνει σίριαλ το συγκεκριμένο θέμα και εφόσον δεν υπάρξουν «νεκρά» σημεία στις προτάσεις των τριών, είναι πιθανό ακόμη και το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξει ετυμηγορία για τον προτιμητέο ανάδοχο της Εμπορικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, προκύπτει σαφές προβάδισμα για δύο από τους τρεις υποψηφίους και μεταξύ αυτών θα κληθεί να αποφασίσει η διοίκηση της Credit Agricole.

Επίσης, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο σχήμα η γαλλική τράπεζα θα διατηρήσει ποσοστό, διαψεύδοντας κάποιες άλλες που ήθελαν να έχει μηδενική συμμετοχή.

Σημείο-κλειδί για την τελική απόφαση θα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του νέου σχήματος, κυρίως από ξένα κεφάλαια, καθώς και η άμεση προοπτική γρήγορης εξόδου από τον όποιο δημόσιο έλεγχο, μετά την ανακεφαλαιοποίηση που θα υπάρξει.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ