2012-08-23 15:09:07
Φωτογραφία για Τι θα ζητήσει ο Σαμαράς από την Μέρκελ;
Ενέσεις ρευστότητας για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας θα είναι το βασικό αίτημα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην αυριανή συνάντηση του με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Σαμαράς θα ζητήσει από την κυρία Μέρκελ να παρέμβει ώστε να απελευθερωθούν τα «παγωμένα» μέχρι σήμερα δάνεια από την ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων αλλά και να επιταχυνθεί κατά το δυνατόν η εκταμίευση της δόσης των 31 δις ευρώ που περιμένει η Ελλάδα, αφού φυσικά διαβεβαιώσει πρώτα, παρουσιάζοντας τη λίστα των μέτρων των 13. 5 δις ευρώ , ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα απο ελληνικής πλευράς για τη μείωση του ελλείμματος.

«Το μόνο που ζητάμε είναι λίγο χώρο να αναπνεύσουμε, να πάρει η οικονομία μπροστά και να αυξηθούν τα έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα. Η δραχμή θα ήταν καταστροφή για εμάς» δήλωσε πρόσφατα σε γερμανική εφημερίδα ο κος Σαμάράς .


Στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού, περιλαμβάνονται σύμφωνα με το «Reporter.gr» όλα τα μέτρα στα οποία έχει ήδη προχωρήσει η κυβέρνηση αλλά και επιχειρήματα για τη ζημιά που προκαλούν στην ελληνική προσπάθεια,οι δηλώσεις Γερμανών και άλλων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους αλλά και του κουρέματος των ομολόγων που κατέχουν τα κράτη και οι κεντρικές τράπεζες, δεν θα τεθεί επισήμως.

Το οικονομικό επιτελείο πάντως της κυβέρνησης κρατάει μικρό καλάθι για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, θεωρώντας δύσκολο να υπάρξει κάτι παραπάνω από θετικές κουβέντες ενθάρρυνσης αυτή τη στιγμή. Και πώς να μην κρατάει , αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις της κ.Μέρκελ και του κ.Σόιμπλε.

«Η παράταση χρόνου δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό SWR ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως περισσότερος χρόνος σημαίνει και «περισσότερα χρήματα»!!

Από την πλευρά της η κα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις .
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ