2012-09-04 15:03:03
Φωτογραφία για Εγκρίθηκαν 5 δισ. από τη Μόσχα
Το αίτημα για διακρατικό δανεισμό που κατατέθηκε εντός Ιουνίου προς τη Ρωσική Ομοσπονδία για στήριξη ύψους 5 δισ. φαίνεται να εγκρίνεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πολίτης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ρωσία αποφάσισε να αποδεσμεύσει τα 5 δισ. που ζήτησε η Κύπρος. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή τόσο στην εφημερίδα Πολίτης όσο και στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ τόνισε πως η ενδεχόμενη βοήθεια από τη Ρωσία θα είναι σε πλήρη συνεννόηση με το ΔΝΤ. Θα πρέπει πάντως να τονιστεί πως το δάνειο της Ρωσίας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του κράτους για το 2013 αλλά και ληξιπρόθεσμο δανεισμό της Κύπρου για το επόμενο έτος.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι ο κ. Σιαρλή μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ τόνισε πως τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με αυτά που βγάζουμε και να πάψουμε να ζούμε πέραν των δυνατοτήτων μας. «Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε θυσίες και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε εντός των δυνατοτήτων μας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Κληθείς να απαντήσει εάν ισχύουν πληροφορίες ότι ο κ. Σιαρλή κατέθεσε στο Υπουργικό πρόταση για οριζόντια φορολογία όλων των ακινήτων και που θα αφορά όλους ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών ακινήτων, απάντησε ότι δεν σχολιάζει θέματα που συζητούνται εντός Υπουργικού.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρώτη για διεθνείς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρώτη για διεθνείς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ