2023-08-24 00:25:49
Φωτογραφία για «Σε αεροσκάφος που συνετρίβει ο Πριγκοζίν» - Η Μόσχα επιβεβαίωσε τον θάνατο του
Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν θεωρείται νεκρός μετά την συντριβή αεροσκάφους που του ανήκει βόρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα η Μόσχα επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Η ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Rosaviatsia) επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη την Τετάρτη, σκοτώνοντας και τους δέκα επιβαίνοντας. Νωρίτερα είχε επικρατήσει σύγχυση καθώς αναφερόταν πως ο αρχηγός της Wagner ήταν στην λίστα των επιβατών, χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Η Rosaviatsia ανακοίνωσε επίσης ότι στο ιδιωτικό τζετ επέβαινε και το Νο. 2 στην ιεραρχία της Wagner, Ντμίτρι Ούτκιν και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και άλλων νεκρών: Σεργκέι Προπούστιν, Γεβγκένι Μακαριάν, Αλεξάντρ Τότμιν, Βαλέρι Τσεκάλοφ και Νικολάι Ματιούσεφ.

Προηγήθηκε επιβεβαίωση του θανάτου και των δύο ανδρών από το λογαριασμό «Grey Zone», στην πλατφόρμα Telegram, ο οποίος πρόσκειται στη Wagner.


Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, η επιχείρηση έρευνας στο σημείο της συντριβής έχει ολοκληρωθεί και έχουν ανασυρθεί και οι δέκα σοροί.

Παράλληλα, οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες της συντριβής του αεροσκάφους, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης του Τβερ, της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Το Κρεμλίνο πάντως δεν έχει σχολιάσει την συντριβή του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος τύπου Embraer SA Legacy 600 ξεκίνησε να πραγματοποιήσει μια πτήση ρουτίνας από τη Μόσχα προς τα βορειοδυτικά. Ωστόσο, έμεινε στον αέρα για περίπου 12 λεπτά, σύμφωνα με το Flightradar24.com.

Το δυστύχημα συνέβη ακριβώς δύο μήνες μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων χρόνων για τη διακυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «προδοσία» την εξέγερση του Ιουνίου, αν και ο Πριγκόζιν είχε φαινομενικά γλιτώσει τα άμεσα αντίποινα από το Κρεμλίνο δεδομένου ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό της εξέγερσης
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ