2012-09-09 17:54:03
Φωτογραφία για Σύσκεψη καχυποψίας και νέων μέτρων
Κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης θα αποτελέσει η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν στις 19:00

το απόγευμα της Κυριακής στο Μαξίμου Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, με θέμα συζήτηση το πακέτο μέτρων των 11.5 δισ. ευρώ, αλλά και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί πυρετός διαβουλεύσεων, καθώς Βενιζέλος και Κουβέλης επέμεναν στην πραγματοποίηση της σύσκεψης, πριν ο Α. Σαμαράς συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο προκαλούν αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ και γι' αυτό οι δύο αρχηγοί επεδίωξαν να γίνει η συνάντηση την Κυριακή.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα νέα μέτρα προκαλούν προβλήματα στη συνοχή της κυβέρνησης, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές.

Νωρίτερα, στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συναντήσει τους επικεφαλής της τρόικας, με την ελπίδα να μην απορριφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνητικές προτάσεις.

Τη Δευτέρα, στις 11:45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
enimerwsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ