2012-09-14 13:25:42
Φωτογραφία για Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ''ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤ''
Η ελληνική οικονομία δεν θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία, αλλά θα αξιολογηθεί η κατάστασή της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

«Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο μετά τη δέσμευση ανάληψης δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά παραμένει δύσκολο. Η Ελλάδα δεν θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, αλλά θα αξιολογήσουμε την κατάσταση (στην Ελλάδα)» δήλωσε ο υπουργός.

Πάντως, από τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διαφαίνεται μια αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα, αφού και οι άλλοτε σκληροπυρηνικοί υπουργοί Οικονομικών της Ολλανδίας και της Αυστρίας άφησαν ανοικτό το παράθυρο της επιμήκυνσης χωρίς νέο πακέτο στήριξης.

«Αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο, λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι λεφτά» ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία.


«Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει ένα φιλόδοξο προϋπολογισμό. Θα της δώσουμε τον χρόνο που έχει ανάγκη, αλλά πιθανότατα όχι περισσότερα χρήματα» σημείωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε συνέστησε υπομονή μέχρι την σύνταξη της έκθεσης προόδου της τρόικας για την Ελλάδα. «Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις, όχι τώρα» είπε.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει προγραμματισμένο ραντεβού με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία θα παρουσιάσει το περίγραμμα του πακέτου περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ