2012-09-18 08:09:27
Φωτογραφία για Με τα σημερινά δεδομένα... νίκη με “μισό μηδέν”. Αυτό είναι το ζητούμενο...
Ο ΠΑΟΚ με την συμπλήρωση τριών αγωνιστικών στο πρωτάθλημα βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος που έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα παρά το ότι βασίζεται σε πολλούς νέους παίκτες. Φυσικά χθες χρειάστηκε να σκοράρουν δυο φορές παίκτες του ΟΦΗ για να πάρει την νίκη η ομάδα του Ελευθερόπουλου αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία αφού για παράδειγμα και στην Τούμπα τρεις φορές η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Γλύκου. Η τύχη θέλουμε δε θέλουμε παίζει πάντα ρόλο σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα Μια νίκη δηλαδή μακριά από την κορυφή είναι ο ΠΑΟΚ που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής τουλάχιστον να πάρει το απόλυτο των βαθμών στην Τούμπα έστω και αν ζορίστηκε αρκετά. Το θέμα είναι πώς σε δυο ματς που ήταν το θεωρητικό φαβορί το επιβεβαίωσε και αυτό έχει σημασία αν σκεφτούμε πόσους βαθμούς έχασε πέρσι μέσα στην έδρα του.

Θα ήθελα λίγο να δω το ποτήρι μισογεμάτο. Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τον Ατρόμητο την 2η αγωνιστική, θα είχε πάρει το πρωτάθλημα; Όχι. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι έγινε το απόλυτο αφεντικό; Όχι. Η ήττα από τον Ατρόμητο πόνεσε κυρίως λόγω της εμφάνισης που έκανε η ομάδα όπου πράγματι ήταν απογοητευτική και αυτό ενόχλησε τους περισσότερους.


Η ουσία είναι πώς ο ΠΑΟΚ έστω και με μια ήττα σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, δείχνει μια ομάδα που όταν θα επιστρέψουν και οι παίκτες που λείπουν και είναι βασικά κομμάτια του παζλ, μπορεί να “καθαρίσει” τουλάχιστον την 2η θέση στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Παναθηναϊκός δεν υπάρχει. Μια ομάδα με τεράστια αγωνιστικά προβλήματα, μια ομάδα που παραπαίει, που δεν έχει πειθαρχία στα αποδυτήρια αλλά και ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο αφού είναι αλήθεια ότι ο Φερέιρα έχει μπερδέψει αρκετά τα πράγματα. Παράλληλα να είστε σίγουροι ότι σύντομα ο Παναθηναϊκός εκ νέου θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα αφού χρήματα δεν έχει μαζέψει η Παναθηναϊκή Συμμαχία και αποφάσισε εκ νέου παράταση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μήπως και βάλει κάτι παραπάνω στα ταμεία της. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός για δυο μήνες τουλάχιστον θα έχει και ευρωπαϊκά ματς και στον Φερέιρα (λόγω κόσμου) δεν τον παίρνει να μην ασχοληθεί με αυτή την διοργάνωση.

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ φυσικά δεν είναι και η ΑΕΚ. Βρέθηκα την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα και ο Δημητρέλος, ειλικρινής μας είπε πώς η ΑΕΚ ψήφισε υπέρ της αναδιάρθρωσης γιατί πολύ απλά θα πέσουν δυο και όχι τρεις ομάδες.

Θέλετε να αναφερθώ σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης; Καλές ομάδες και οι δυο και δεν έχουν ευρωπαϊκά ματς όπως και ο Δικέφαλος. Δεν έχουν όμως έδρα, ο κόσμος τους δεν τις στηρίζει και δεν νομίζω ότι θα αντέξουν ως το τέλος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τις υπολογίζει...

Άλλη ομάδα που να “έρχεται” από πίσω για να διεκδικήσει την 2η θέση δεν υπάρχει. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μέχρι στιγμής η εικόνα του πρωταθλήματος. Και για να μην παρεξηγηθώ τονίζω κάτι: όλα αυτά είναι θεωρητικά και αν ο ΠΑΟΚ δεν συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα του αλλά και ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ εκτός, όλα τα παραπάνω είναι λόγια του αέρα.

Έρχομαι λοιπόν στο ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ. Η νίκη επί του Αστέρα έδωσε στην ομάδα ψυχολογία και... χρόνο να προετοιμαστεί χωρίς ΓΚΡΙΝΙΑ για ένα σημαντικό ματς που είναι αυτό με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα παίξει εντός έδρας ουσιαστικά αφού θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Θα αντιμετωπίσει έναν... τσιτωμένο Ουζουνίδη μετά το κράξιμο που έκανε δημόσια ο Πανόπουλος για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του στην Ξάνθη. Επιμένω όμως και λέω πώς από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται το αν θα κερδίσει μια ομάδα που δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και έχει αποδυναμωθεί σχετικά. Με μια νίκη λοιπόν απέναντι στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να... εκτοξευτεί. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι στην Τούμπα με την ομάδα Νέων του Άρη εκεί όπου ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να χάσει βαθμό.

Με δυο ισάριθμες λοιπόν νίκες, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί στην 2η θέση του πρωταθλήματος και να έχει μπει στον ίσιο δρόμο. Με Γκαρσία, Σαλπιγγίδη και Βιβιάν να επιστρέφουν ο Δώνης θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τα ματς και παράλληλα να προσμένει όπως και ο κόσμος τον Γενάρη όπου η ομάδα θα μπορέσει να ενισχυθεί με έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Θα κλείσω με κάτι ακόμη: ο ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση και με δεδομένο ότι είναι μια νέα ομάδα αλλά έχοντας και απουσίες δεν έχει στόχο να “μαγέψει”. Έχει στόχο να παίρνει τις νίκες έστω και μισό μηδέν. Στην παρούσα φάση...
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ