2012-09-18 09:13:07
Φωτογραφία για Στόχος κριτικής η ευνοϊκή στάση απέναντι στην Ελλάδα
Ιδιαίτερα επικριτικός για την ευνοϊκή στάση που κρατά απέναντι στην Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, εμφανίζεται ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ράινχολντ Λοπάτκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ντι Πρέσε». Ο υφυπουργός Εξωτερικών επικρίνει τον κ. Φάιμαν για απομάκρυνση από την πολιτική της Γερμανίας και της Φινλανδίας και την υποστήριξη από μέρους του, του «λαϊκιστικού-σοσιαλιστικού στρατοπέδου» του Γάλλου προέδρου Ολάντ, αντί να υποστηρίξει όσους πραγματοποιούν υπεύθυνα μεταρρυθμίσεις.

Ο Λοπάτκα υποστηρίζει πως πρέπει πρώτα να κατατεθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και μετά να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, ενώ εκτιμά πως ο καγκελάριος πρέπει να επιμείνει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στη δημοσιονομική πειθαρχία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα για την Ελλάδα, αλλά θα γίνουν πολύ πιο δυσάρεστα συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Ο ίδιος τάσσεται κατά μιας «ομοσπονδιακής κυβέρνησης» στην ΕΕ, τονίζοντας ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, αλλά «όσο ένα κράτος δεν τηρεί τους συμφωνηθέντες όρους, τόσο περισσότερη κυριαρχία θα πρέπει να χάνει».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ