2012-09-25 08:35:06
Φωτογραφία για ΣΕΒ: Να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων
Στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να προωθήσει δύο σημαντικές αλλαγές για να για να δράσει και να δημιουργήσει το επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Ιδιαιτέρως επείγον είναι να συνεγείρουμε το επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας. Να του παράσχουμε πεδίο και ορίζοντα για να δράσει και να δημιουργήσει. Η οικονομική και ηθική χρεοκοπία του κράτους της μεταπολίτευσης καθιστά σήμερα την ιδιωτική πρωτοβουλία, τη σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα, τον μοναδικό μοχλό πραγματικής ανάπτυξης. Και, ταυτόχρονα, τον κατ’ εξοχή κοινωνικό φορέα της αναγκαίας αλλαγής.

Πλην όμως, όσες υποσχέσεις κι αν δοθούν, όσες εξαγγελίες προθέσεων κι αν γίνουν, δεν μπορεί ν’ αναμένουμε ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων αν δεν προωθηθούν δύο σημαντικές αλλαγές:


Πρώτον, να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των αγορών και των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό. Δεύτερον, να διαμορφωθεί επιτέλους ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, την καινοτομία και την επένδυση. Αυτό, σε ένα πρώτο τουλάχιστον επίπεδο, προϋποθέτει να χτυπηθεί κατακέφαλα το διαβόητο τέρας της πολυνομίας.

Να απλοποιηθούν οι λαβυρινθώδεις διαδικασίες που εκτρέφουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Να καταργηθούν οι δεκάδες, πάσης μορφής και επιπέδου, κανονιστικές διατάξεις, ρυθμίσεις, αποφάσεις, που παρέχουν προνόμια και προστασία και αποθαρρύνουν την επιχειρηματική διάθεση να αναλάβει ρίσκο, να υλοποιήσει ιδέες, να προχωρήσει πρωτοβουλίες. Που σκοτώνουν, δηλαδή, αργά, σταθερά, αν όχι και συνειδητά, την επιχειρηματική δυναμική. Μια έρευνα του ΣΕΒ, πριν από ενάμισυ περίπου χρόνο, είχε καταγράψει και ιεραρχήσει πάνω από 230 τέτοια εμπόδια».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ