2012-09-30 00:56:56
Φωτογραφία για Σπάει
«Βλέπεις; Είναι σχεδόν αφόρητο. Ο τρόπος που κοιτάει. Είναι τόσο απεγνωσμένα ερωτευμένη με τον Λέστερ Γιανκ, που μόλις και αντέχει όταν εκείνος παίζει. Παρόλα αυτά δεν ξεχνάει πότε είναι η σειρά της»

Ψάχνω λίγο την ιστορία. Είχαν να βρεθούν χρόνια και ξαναβρέθηκαν σε αυτήν την ηχογράφηση, στις 8 Δεκεμβρίου 1957. Το συντομότατο σόλο του έκανε αίσθηση στους επαϊοντες. Αλλά ο Γιανγκ έμοιαζε πολύ άρρωστος και ήταν ο μόνος από όσους έπαιζαν πνευστά που καθόταν σε καρέκλα. Σηκώθηκε μόνο στο σόλο του. Εκείνη την εποχή ο αλκοολισμός του είχε χτυπήσει πολύ σοβαρά την υγεια του. Έτρωγε ελάχιστα, έπινε ολοένα και περισσότερο, υπέφερε από το συκώτι του. Ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν. Αλλά η ιστορία μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι, μπορεί να περιέχει ανακρίβειες. Δεν έχει σημασία. Και νά, το ψάχνω λίγο και άλλοι λένε ότι δεν υπήρχε καν ερωτικό παρελθόν μεταξύ τους. Μόνο μουσικό. Δεν έχει σημασία
. Σημασία έχει ο τρόπος που τον κοιτάζει αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο τρόπος, όχι ο λόγος. Σε εκείνην ανήκει ο τρόπος, στην δική μας υποκειμενική ερμηνεία και πιθανή παρερμηνεία ο λόγος. Σημασία έχει ότι ο σκηνοθέτης μιας μέτριας κατά τα άλλα τηλεταινίας ένιωσε την ανάγκη να μας δείξει αυτήν ακριβώς τη σκηνή: «Βλέπεις;». Σκηνοθέτης είναι αυτός που θέλει να σου δείχνει. Και ναι, το βλέπεις πως η Μπίλι Χόλιντεϊ σπάει όσο παίζει ο Γιανγκ. Σπάει, και δεν έχει σημασία αν σπάει από αθεράπευτο έρωτα, ατιθάσευτη συμπόνια, συναδελφικό δέος ή απ' όλα μαζί. Ακόμα και να μην σπάει, ακόμα και απλά να φαίνεται ότι σπάει, πάλι δεν έχει σημασία. Σημασία τελικά έχει μονάχα αυτό που εμείς νομίζουμε για τον άλλο. Γιατί το τι είναι ο άλλος είναι τόσο συχνά φτιαγμένο στους μαιάνδρους του μυαλού μας: 

"My man don't love me 

He treats me oh so mean 

My man he don't love me 

He treats me awful mean 

 He's the lowest man

 That I've ever seen 

~~~

He wears high trimmed pants 

Stripes are really yellow

 He wears high trimmed pants 

Stripes are really yellow 

But when he starts in to love me

 He is so fine and mellow"

Γιατί το τι είναι ο άλλος για μας, εξαρτάται από μας κι όχι από εκείνον.
Old Boy
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ