2012-10-02 14:26:46
Φωτογραφία για ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.

Η συνάντηση διήρκησε 2,5 ώρες περίπου. Στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη του ΠΑΜΕ, που αποδοκίμασαν τους επικεφαλής της τρόικας.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στις τριετίες για τον κατώτατο μισθό, τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και την ευελίξία του χρόνου εργασίας.

Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει το μισθό γύρω στο 9% κάτι που τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θέλουν να καταργηθεί, προκειμένου οι αυξήσεις να συμφωνούνται μετά από συνεννόηση εργαζόμενου και εργοδότη.

Η κυβέρνηση εξετάζει και διαπραγματεύεται εναλλακτικά σενάρια για να περιοριστεί η αύξηση του μισθού λόγω τριετιών. Ουσιαστικά, μελετάται να μειωθεί η αύξηση που προβλέπεται ανά τριετία από το 9% που είναι σήμερα στο 5%.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ακόμα η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης εργαζομένων.

Η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε νέα μείωση του ποσού της αποζημίωσης, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου προειδοποίησης κατά 2 ή και 3 μήνες για όλους τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η τρόικα πιέζει και για τη μείωση των αποζημιώσεων.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ