2012-10-09 22:07:02
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στον Μιτ Ρόμνεϊ
O Mιτ Ρόμνεϊ φαίνεται ότι απέκτησε νέα δυναμική μετά την καλή εμφάνιση στο πρώτο ντιμπέιτ με τον νυν πρόεδρο Η συντριπτική υπεροχή του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι είχε αντανάκλαση και στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center μεταξύ των μη καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο Ρόμνεϊ προηγείται με 49%, έναντι 45% του Ομπάμα.

Στην ίδια κατηγορία, ο νυν πρόεδρος ήταν μπροστά με 9% μόλις ένα μήνα νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και η τηλεμαχία του νυν αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Πολ Ράιαν.

Η κακή εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα στο ντιμπέιτ είχε ήδη «ψαλιδίσει» τη διαφορά που διατηρούσε ενάντι του αντιπάλου του.

Σύμφωνα με online δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, ο Ομπάμα συγκέντρωνε το 46% και ο Μιτ Ρόμνεϊ 44%, σύμφωνα με το γκάλοπ που διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα έως τη Παρασκευή.


Στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Πέμπτης, μετά δηλαδή το ντιμπέιτ, η διαφορά ήταν στις πέντε μονάδες υπέρ του Ομπάμα (48% έναντι 43%). Την Τετάρτη η διαφορά τους ήταν στις έξι μονάδες.

Πέρα από αυτό, ένας στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η επίδοση του Ομπάμα στο ντιμπέιτ τους έκανε να έχουν αρνητική γνώμη για αυτόν ενώ ένας στους τρεις είπαν, αντίθετα, ότι η καλή επίδοση του Ρόμνεϊ τους έκανε να έχουν θετική άποψη για το πρόσωπό του.

Τα επόμενα ντιμπέιτ είναι στις 16 και τις 22 Οκτωβρίου.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ