2012-10-11 12:57:04
Φωτογραφία για Εμπλοκή με την τρόικα - Απέιλησε με παραίτηση ο Σταϊκούρας
Νέα εμπλοκή προέκυψε χθες το βράδυ στις διαπραγματεύσεις Στουρνάρα- τρόικας, λίγο πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Τόμσεν και η παρέα του απαίτησαν να μην δώσουν οι τράπεζες το ποσό των 555 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν στο Δημόσιο, λόγω της κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 5 δισ. ευρώ που έλαβαν το 2008 μέσω προνομιούχων μετοχών.

Το αίτημα αυτό έκανε έξαλλους τους κυρίους Γ.Στουρνάρα και Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος φέρεται ότι απείλησε με παραίτηση, εάν γίνει δεκτό το αίτημα της τρόικας να επιβληθεί νέος φόρος ή να καταργηθούν τα δώρα των δημόσιων υπαλλήλων από τυο 2012 και όχι από το 2013 για να καλύψουν την τρύπα των 555 εκατ.

Ο υπουργός οικονομικών είπε ΟΧΙ στα νέα καπρίτσια της τρόικας, αντιπροτείνοντας το «κενό» στον προϋπολογισμό να καλυφθεί κυρίως από τον τραπεζικό τομέα και όχι από στο σύνολο της κοινωνίας.


Στην περίπτωση που δεν βρεθεί εναλλακτική λύση, εξετάζεται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους τραπεζοϋπαλλήλους της ΤτΕ και των εμπορικών τραπεζών. Επίσης, μελετάται να γίνει μία επιπλέον περικοπή στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Στα μέτρα αυτά η τρόικα δεν έφερε αντιρρήσεις.

Όλα τα παραπάνω γίνονται δεκτά στα λόγια, γιατί στην πραγματικότητα η επιθυμία είναι να αποφευχθούν τέτοια μέτρα, για αυτό αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε ένας νέος γύρος τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τις διοικήσεις των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχίζονται καθημερινά ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ