2012-10-11 13:00:06
Φωτογραφία για ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη μπήκε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη νέα απόκλιση μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας -ύψους 550 εκατ. ευρώ που αφορά στον προϋπολογισμό του 2013- για έσοδα από την καταβολή τόκων επί των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το κράτος από τις τράπεζες.

Η τρόικα ζητά το ποσό αυτό να καλυφθεί με νέα μέτρα κι όχι από τις τράπεζες, κάτι που βρίσκει αντίθετο το οικονομικό επιτελείο.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο Ν.Κακλαμάνης διαχώρισε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: «Ο κ. Σταϊκούρας δίνει τη μάχη, δεν ξέρω αν έχει εγγράψει ο κ. Στουρνάρας τα 550 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό» και συνέχισε, τονίζοντας: «Αν δεν ληφθούν αυτά πίσω, ας έρθει ο κ. Στουρνάρας και οι φίλοι του οι τραπεζίτες να ψηφίσουν στη Βουλή».


Ο βουλευτής της ΝΔ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο στην επίθεσή του εναντίον του κ. Στουρνάρα, λέγοντας: «Μα ήταν πάντα με την πλευρά των τραπεζών. Τραπεζίτης ήταν ο άνθρωπος. Να τα λέμε αυτά».

Σε παρατήρηση ότι πρόκειται για μομφή εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Η εμπιστοσύνη αποκτάται από την αποτελεσματικότητα και την άσκηση πολιτικής».

Ο Ν.Κακλαμάνης τόνισε, δε, για τον κ. Στουρνάρα ότι «δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του· είναι διορισμένος από μια κυβέρνηση».

Το «άνοιγμα» 550 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό 2012 προέκυψε κατά τις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα το βράδυ της Τετάρτης, καθώς τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ζήτησαν να μην καταβληθούν στο Δημόσιο από τις τράπεζες οι τόκοι επί των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Κράτος.

Εισηγήθηκαν, δε, το δημοσιονομικό κενό να καλυφθεί με έξτρα φορολογικές παρεμβάσεις. Η πρόταση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Γ.Στουρνάρα και Χρ.Σταϊκούρα, ο οποίος απείλησε και με παραίτηση.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ