2012-10-11 18:06:00
Φωτογραφία για Οι κυβερνήσεις κηρυσσουν λιτότητα, όχι εμείς
Τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετήσει οι χώρες της Ευρώπης δεν επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες, αλλά αποφασίζονται από τις κυβερνήσεις, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο στη διάρκεια συζήτησης για την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Friends of Europe».

Η Επιτροπή δεν λαμβάνει τις αποφάσεις, αλλά αυτές εγκρίνονται ομόφωνα από τις κυβερνήσεις, σημείωσε ο Μπαρόζο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

«Το πρόβλημα είναι ότι πολλές χώρες μεταφέρουν στους πολίτες τους τη λανθασμένη ιδέα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούν οι Βρυξέλλες» συνέχισε ο Πορτογάλος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, «οι κυβερνήσεις είναι περισσότερο πρόθυμες να δώσουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς νέες εξουσίες όσον αφορά την πειθαρχία παρά όσον αφορά την αλληλεγγύη».

«Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν η εικόνα της Ευρώπης δεν βελτιωθεί, διότι εμφανίζεται συστηματικά ως ένας ελεγκτής», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, τόνισε ότι αν η ΕΕ δεν αποκτήσει αξιόπιστα εργαλεία κοινωνικής συνοχής, είναι βέβαιο ότι οι λαοί θα την κατηγορήσουν για τα δεινά που αντιμετωπίζουν.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ