2012-10-11 19:14:03
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Η μετανάστευση εταιρειών θα σταματήσει με διαρθρωτικές αλλαγές
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν αμφιβολίες για τις προοπτικές της χώρας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σχολιάζοντας την απόφαση της ΦΑΓΕ και της Coca Cola HBG.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου την Πέμπτη ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, το κλίμα θα αλλάξει περαιτέρω προς το καλύτερο για τη χώρα μας, δεν θα μεταφέρουν την έδρα τους άλλες εταιρείες και αντίθετα θα έρθουν νέες».

«Δεν μπορώ να υποδείξω σε καμία επιχείρηση τι θα κάνει ως προς τη στρατηγική της, ούτε έχω τη δυνατότητα λήψης αστυνομικών μέτρων. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν αμφιβολίες για τις προοπτικές της χώρας. Είμαστε εδώ αγνοώντας το πολιτικό κόστος για να πάρουμε τα μέτρα για να γίνουν τα οχυρωματικά έργα. Να έχουμε μια ισχυρή βάση στήριξης για το μέλλον. Το κλίμα έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα», υποστήριξε ο υπουργός.


Συνέχισε μάλιστα εκτιμώντας ότι «αν συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τότε επιχειρήσεις δεν θα φύγουν και άλλες θα ξεκινήσουν να έρχονται στη χώρα. Είναι μια εθνική προσπάθεια, είναι προσπάθεια για την πατρίδα μας και ο καθένας από τη δική του θέση πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατόν. Είμαστε πάνω απ' όλα Έλληνες, οι στιγμές είναι ιστορικές».

Mεταφέρει την έδρα της και η Coca - Cola

Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca Cola 3E υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG. Στόχος είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών.

Η Coca-Cola HBC AG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κίνηση γίνεται για να μπουν οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Για να γίνει αυτό η Κar – Tess έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελβετία την Coca-Cola HBC AG, μεταφέρει δηλαδή την έδρα του ομίλου στην Ελβετία.

Η ΦΑΓΕ μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο

Την απόφασή της να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η ΦΑΓΕ, μία από τις πιο ιστορικές γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.

Η διοίκηση της εταιρείας δικαιολογεί την κίνηση αυτή ως μια προσπάθεια να γίνει αποτελεσματικότερη η οργανωτική της δομή σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και αυξάνονται συνεχώς οι δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό.

Ωστόσο, παράγοντες του κλάδου αποδίδουν την απόφαση αυτή σε λόγους που σχετίζονται με την κρίση της ελληνικής οικονομίας αλλά και με την υψηλή φορολογία, ενώ άλλοι επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια εξαγοράς της ΦΑΓΕ (και πιο συγκεκριμένα των εγχώριων παραγωγικών μονάδων).
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ