2012-10-11 21:50:02
Φωτογραφία για Γαλλία: Αύξηση 34% στις πτωχεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Συνεχώς αυξάνονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Γαλλία, οι οποίες προσφεύγουν στη δικαστική προστασία από τους πιστωτές ή δηλώνουν πτώχευση υπό το βάρος της οικονομικής επιβράδυνσης που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ασφάλισης πιστώσεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, Coface, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (20 έως 250 ατόμων) που δήλωσαν πτώχευση εμφανίζουν αύξηση τους 8 πρώτους μήνες του 2012, ενώ στο ίδιο διάστημα το σύνολο των επιχειρήσεων ενδιάμεσου μεγέθους (250 έως 5000 εργαζόμενοι) που υπάχθηκαν σε καθεστώς δικαστικής προστασίας ή πτώχευσης αυξήθηκε κατά 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, η έρευνα της Coface που αναδημοσιεύει η Le Monde υπογραμμίζει ότι ο κλάδος της ένδυσης και των υφασμάτων παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε η θερινή περίοδος εκπτώσεων που όπως φαίνεται δεν τόνωσε την αγορά.


Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στις συναφείς με την αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρήσεις ενώ και ο κλάδος της εστίασης εμφανίζει αυξητική τάση (ως προς τον αριθμό αιτήσεων πτώχευσης).

« Όλο και μεγαλύτερος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων κηρύσσει πτώχευση και η τάση παρουσιάζει διαρκή άνοδο. Το πάγωμα της δραστηριότητας το πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς και η δυσπιστία των παραγόντων της οικονομίας μεταφράζεται σε αποδυνάμωση του δικτύου των γαλλικών επιχειρήσεων» παρατηρεί στη γαλλική εφημερίδα η συνεργάτιδα της Coface Τζένιφερ Φόρεστ.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ