2012-10-13 09:33:31
Φωτογραφία για Δυο συλλογές SAMUR στον Έβρο (Video)
Σύμφωνα με όλες τις σχετικές πληροφορίες  δυο τουλάχιστον πλήρεις συλλογές  πλωτών γεφυρών εφόδου ταχείας ανάπτυξης με οχήματα- σχεδίες SAMUR βρίσκονται πλέον επιχειρησιακές  με τις  τουρκικές μονάδες  το μέτωπο του Έβρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το όχημα SAMUR της τουρκικής εταιρίας FNSS Savunma Sistemleri βασίζεται σε τροποποιημένο ΤΟΜΠ PARS της ίδιας εταιρίας αντιγράφοντας  τα γερμανικής σχεδίασης EWK M3, αν και προσφέρει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα κίνησης λόγω της διαμόρφωσης 8×8 που διαθέτει, ενισχυόμενη με κεντρική ρύθμιση της πίεσης των ελαστικών.  Έχει  εγκατεστημένο ντιζελοκινητήρα των 550 ίππων, με αυτόματο σύστημα μετάδοσης κίνησης, που του προσδίδοει ταχύτητα κίνησης σε δρόμο 100 km/h και 20 km/h στο νερό.

Το SAMUR αναπτύσσεται σε ελάχιστο χρόνο σε αυτοπροωθούμενη σχεδία, ενώ δυο οχήματα δημιουργούν σύστημα ικανό για την μεταφορά δυο αρμάτων. Οκτώ οχήματα σε ζεύξη και ικανότητα διατήρησης της θέσης τους ακόμη και σε ποταμούς με υψηλή ταχύτητα ροής χωρίς να προσδεθούν στις όχθες, δημιουργούν γέφυρα 100 μέτρων, που μπορεί να δεχθεί για διέλευση οχήματα και άρματα έως και 70 τόνους.


Ο τουρκικός στρατός έχει παραγγείλει 4 πλήρεις συλλογές των 12 οχημάτων (ικανότητας ζεύξης υδάτινου κωλύματος 150 μέτρων)  και τέσσερα επιπλέον οχήματα εκπαίδευσης για ένα σύνολο 52 SAMUR.

Το πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013. Σημαντικό στοιχείο βέβαια είναι ότι η FNSS Savunma Sistemleri είναι μια από τις λίγες εταιρίες που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα οχημάτων Μηχανικού και έτσι παρά το αρχικό κόστος της επένδυσης για την  ικανοποίηση των αναγκών μόνο του τουρκικού στρατού, έχει μεγάλες προοπτικές εξαγωγών.

http://ptisidiastima.wordpress.com/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ