2012-10-14 19:47:12
Φωτογραφία για ΣΤΟΡΚ : ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
Άρχισε χθες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη το 3o επιμορφωτικό σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, με μεγάλη ανταπόκριση από τους προπονητές των σχολών του συλλόγου απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού, Μπερντ Στορκ, είναι ένας από τους ομιλητές στο 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο και με τη βοήθεια των Χαράλαμπου Ζελενίτσα, Νίκου Τοπολιάτη, οι οποίοι μεταφράζουν, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία του με τους προπονητές των σχολών του Θρύλου.

Ο Γερμανός προπονητής των Νέων του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στον «Γαύρο», τόνισε για το σεμινάριο: «Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο για να δουλεύουμε πιο καλά στις σχολές. Αυτό που θέλουμε για αρχή είναι να μάθουν όλοι πώς να δουλεύουν στα παιδιά που έχουν ταλέντο. Το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει, δεν είναι αρκετό, για αυτό και εμείς δείχνουμε στους προπονητές τις παραμέτρους για να μπορούν να δουλέψουν καλύτερα με αυτά τα παιδιά. Θέλουμε να δούμε και στη συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά τα παιδιά, ώστε όταν έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για αυτούς τους παίκτες, γιατί και σε κάθε ηλικία θα πρέπει τα παιδιά να δουλεύουν διαφορετικά στις προπονήσεις τους.


Πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι των σχολών για την οργάνωση των προπονήσεων και το πώς θα πρέπει να εκπαιδεύουν με σωστό τρόπο τους ποδοσφαιριστές τους. Στο σεμινάριο μιλάμε και για τη φυσική κατάσταση των παικτών, την τεχνική τους, την εκπαίδευσή τους και το πώς πρέπει να δουλεύουν οι ίδιοι οι προπονητές.

Ο κάθε κόουτς θα πρέπει να ξέρει το πώς πρέπει να δουλέψουν με τα παιδιά για να πασάρουν σωστά, να σουτάρουν, να αμύνονται και τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνίζονται. Είναι όμως προπονητές σχολών και είναι τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι στην ακαδημία. Εκεί έχουν μικρότερα γήπεδα και είναι διαφορετικά.

Θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά με όλες τις σχολές μας γιατί αυτές είναι το μέλλον. Χρειαζόμαστε τους καλούς παίκτες που έχουν οι σχολές μας για να ενταχθούν στη συνέχεια στην ακαδημία και μετά να πλαισιώσουν όσοι μπορούν να προχωρήσουν την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Οι προπονητές είναι και δάσκαλοι στο ποδόσφαιρο και αυτό θα πρέπει να το ξέρουν και οι άνθρωποι των σχολών μας».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπαταχτσήδες!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπαταχτσήδες!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ