2012-10-16 15:16:29
Φωτογραφία για Προφυλακίζονται τρεις για τη ληστεία της χρηματαποστολής
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη ληστεία της χρηματαποστολής, πριν περίπου ένα χρόνο στις Βασιλειές. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο οδηγός ταξί, ο οποίος φέρεται να μετέφερε τα χρήματα από τη ληστεία σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Μπαλί.

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι τέσσερις ισχυρίστηκαν ότι δε γνωρίζουν τίποτα, ενώ σε σχέση με τα ευρήματα (δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό στο αυτοκίνητο) είπαν πως δεν μπορούν να φανταστούν πως βρέθηκαν εκεί.

Χαρακτηριστικός ήταν ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι προφανώς κάποιος έκλεψε τα ρούχα του, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Περισσότερη ώρα από όλους έμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο ιδιοκτήτης ταξί, ο οποίος έχει προανακριτικά παραδεχτεί κάποια πράγματα για τη συμμετοχή του και τα χρήματα που πήρε, σήμερα αρνήθηκε τα πάντα και είπε ότι στους αστυνομικούς δεν παραδέχτηκε τίποτα.


Υπενθυμίζεται ότι χθες απολογήθηκαν οι υπόλοιποι 8 που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία για τους τρεις φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της ληστείας είναι συντριπτικά . Στο επίκεντρο βρίσκεται το κλεμμένο Nissan, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποίησαν οι ληστές για να εγκλωβίσουν το όχημα της χρηματαποστολής, το οποίο φαίνεται να "βοήθησε" μέγιστα στις έρευνες του Εγκληματολογικού Γραφείου.

Ειδικότερα:

-για τον 34χρονο ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μοιραίο πρόσωπο της υπόθεσης, υπάρχουν ταυτοποιημένα αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του στο γιακά ενός μπλε μπουφάν, το οποίο είχε ξεχάσει στο Nissan, ενώ ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του στο εσωτερικό ενός γαντιού, το οποίο επίσης βρέθηκε στο κλεμμένο αγροτικό.

-για τον 30χρονο κτηνοτρόφο, υπάρχει επίσης γενετικό υλικό. Συγκεκριμένα, ανιχνεύτηκε στο στρατιωτικό χιτώνιο παραλλαγής που ήταν προσαρμοσμένο στο κάθισμα του οδηγού του κλεμμένου Nissan.

-για τον 33χρονο επιχειρηματία, υπάρχει ταυτοποιημένο το γενετικό υλικό του σε ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, τα οποία επίσης βρέθηκαν στ όχημα.

Ως προς τον τέταρτο εμπλεκόμενο στη ληστεία, τον 31χρονο ταξιτζή, ο ρόλος του ως προς τον βαθμό συμμετοχής του, έχει διαχωριστεί.

Και αυτό φαίνεται και από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καθώς αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ληστεία. Σε αυτόν αποδίδεται ο ρόλος του προπομπού και του μεταφορέα των σάκων με τα χρήματα, του οπλισμού και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν.

Είναι εκείνος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την εξέταση του στο Αστυνομικό Μέγαρο φέρεται, προφορικά πάντα, να είπε σε αστυνομικούς ότι με προτροπή του 33χρονου, βοήθησε στο στάδιο της διαφυγής, λαμβάνοντας ως αμοιβή για την «εξυπηρέτηση» το ποσό των 23.000 ευρώ σε δύο ...δόσεις
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ