2012-10-17 02:59:02
Φωτογραφία για Τρίπολη: Σύσκεψη για την πάταξη του παραεμπορίου
Η πάταξη του παραεμπορίου και ο συντονισμός των δράσεων, όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, συζητήθηκαν στη σύσκεψη που... πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τρίπολης και γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο γ.γ. Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, ο επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Παραεμπορίου, Δημήτρης Μπουλούκος, εκπρόσωποι από τα επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους της περιφέρειας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Κομνηνός επεσήμανε, ότι η πάταξη του παραεμπορίου αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι απώλειες για την εθνική οικονομία είναι μεγάλες, ενώ, πρόσθεσε πως χρειάζεται αυστηρή εφαρμογή των νόμων, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα.

Ο κ. Τατούλης εκτίμησε, ότι το παραεμπόριο έχει θεριέψει από την έλλειψη παιδείας και την έλλειψη ευσυνειδησίας όλων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών και υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που έχει προσπαθεί να συστρατεύσει την κοινωνία.


Ο κ. Σμυρνιώτης επικεντρώθηκε σε ζητήματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τόνισε πως απαιτείται να διευθετηθούν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το θέμα των αρμοδιοτήτων, ώστε να υπάρξει γρήγορη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου που πλήττει την οικονομία.

Ο κ. Μπουλούκος σημείωσε με έμφαση: «Είμαστε εδώ για να πούμε ένα βροντερό όχι στο παραεμπόριο» και κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να εντείνουν τις ενέργειές τους στην εφαρμογή των νόμων, υπογραμμίζοντας πως με τον τρόπο αυτό προστατεύεται και η αξιοπρέπεια των ελεγκτικών μηχανισμών, κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι αναγκαίο για να υπάρχει αποτελεσματικότητα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ