2012-10-23 21:40:54
Φωτογραφία για Ειδικό Οικονομικό Έλεγχο ζήτησε για την Ελλάδα το Βερολίνο...!!!
«Δεν είμαστε προτεκτοράτο και πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αυτή η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σχετίζεται με την αξίωση της τρόικας και του Βερολίνου, και συγκεκριμένα του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -η οποία απορρίφθηκε κατηγορηματικά και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς- να υπάρξει ένας δεύτερος ειδικός λογαριασμός, πλην του υφιστάμενου στην Τράπεζα της Ελλάδος, δια του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους.

Σε αυτόν το δεύτερο λογαριασμό, που δεν γίνεται αποδεκτή η σύστασή του όμως από τα κόμματα της συμπολίτευσης, προτάθηκε να τοποθετούνται οι δάνειοι πόροι με σκοπό την εποπτεία να την ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ότι «επειδή κάποιοι αμφισβητούν οτι το γερμανικό υπουργείο οικονομικών έθεσε ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης, δεσμευμενου λογαριασμού κλπ και ότι αυτό το έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συζητήθηκε στη συσκεψη των αρχηγών, στέλνουμε συνημμένο σημείωμα των Γερμανών που στάλθηκε στην ελληνικη κυβέρνηση».

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στην «ενόχληση» που εξέφρασε η Ιπποκράτους ανέφεραν ότι «σημασία δεν έχει τί σου στέλνουν αλλά τί απαντάς».

Πηγή / http://newpost.gr  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ