2012-10-23 21:55:16
Φωτογραφία για Σάλος με σημείωμα για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού...!!!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ...Ερωτήματα έχει προκαλέσει η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πιθανότητα εισαγωγής νέων μηχανισμών ελέγχου της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας από τους διεθνείς πιστωτές, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές αποκλίσεις και να διασφαλιστεί η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ το σημείωμα που εστάλη, όπως αναφέρει, στην κυβέρνηση από το Βερολίνο και στο οποίο γίνεται λόγος για τη δημιουργία ειδικού, δεσμευμένου λογαριασμού, που θα κατατίθενται οι δόσεις των δανείων και θα ελέγχεται από τους πιστωτές της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό και όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης, με τη δημιουργία «δεσμευμένου λογαριασμού».


Διαβάστε εδώ το σημείωμα στα αγγλικά

Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα διότι, σύμφωνα με κύκλους του Κινήματος «κάποιοι αμφισβητούν» ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε το θέμα, καθώς και ότι το θέμα το έθεσε ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη, όπου και συζητήθηκε.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, απέδιδαν τη δήλωση του κ. Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» ακριβώς στην απαίτηση να μην ασκείται η δημοσιονομική πολιτική από την ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εμμέσως και ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι στο τελεταίο πρόγραμμα της Ελλάδας εισήχθησαν μηχανισμοί ελέγχου, που θα πρέπει πλέον να ενδυναμωθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν «αυτόματοι σταθεροποιητές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρχηγών, τόνισε σε αυστηρό ύφος τα εξής: «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

Πηγή / http://www.ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ