2012-10-25 14:19:24
Φωτογραφία για Ατυπη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
Ατυπη εκεχειρία εφαρμόζουν το Ισραήλ και η Χαμάς, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο έξι Παλαιστινίων και τον τραυματισμό πέντε Ισραηλινών.

Η εκεχειρία, υπό την μεσολάβηση της Αιγύπτου, άρχισε να τηρείται τα μεσάνυχτα μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10, επικαλούμενο αξιωματούχο του ισραηλινού υπουργείου ’μυνας.

«Δεν σημειώθηκαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας καθώς δεν υπήρξαν ρίψεις ρουκετών», είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Τα μαθήματα στα σχολεία στις ισραηλινές κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας άρχισαν εκ νέου σήμερα κανονικά, μετά τη διακοπή τους χθες Τετάρτη, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Έξι παλαιστίνιοι ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών και οβίδων από τη Λωρίδα της Γάζα, από τις οποίες τραυματίστηκαν πέντε Ισραηλινοί την Τρίτη.


Η Χαμάς και μια συμμαχική της πολιτοφυλακή, οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης, ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη των ρουκετών και των οβίδων.

Ο Αμος Γκιλάντ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι «υπάρχει ηρεμία» διαψεύδοντας ότι έχει επιτευχθεί άμεση συμφωνία με τη Χαμάς. «Οι Αιγύπτιοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο μέσω των υπηρεσιών τους ασφαλείας οι οποίες έχουν μεγάλη επιρροή στη Χαμάς».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε να δώσει σκληρή απάντηση εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

«Δεν ζητήσαμε αυτή την κλιμάκωση και δεν την αρχίσαμε εμείς. Αλλά αν συνεχιστεί, είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μία πολύ πιο ευρεία και διεισδυτική επιχείρηση,», δήλωσε χθες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ