2012-10-26 17:07:10
Φωτογραφία για ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

Με αγωνία περιμένουν πάνω από 120.000 ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων τι θα ισχύσει στο μισθολόγιό τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από 1/1/2013 θα κοπεί το επίδομα εκτός έδρας που έως τώρα είναι περίπου ένα 10% επιπλέον στο μισθό τους.

Ωστόσο διάφορες διαρροές θέλουν οι περικοπές που προβλέπονται στα νέα μέτρα να κυμαίνονται από... 2% έως 35%. Οι ίδιες διαρροές θέλουν επίσης οι περικοπές να ισχύσουν αναδρομικά από 1η Αυγούστου. Κι όλ' αυτά ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα βάσει των οποίων θα εξοικονομούνταν πάνω από 500.000.000 ευρώ, οπότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι περικοπές στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό πως ένας εξαθλιωμένος αξιωματικός δεν έχει το ηθικό να είναι ένας μαχητής απαιτήσεων, όπως τον χρειάζεται η χώρα.

Οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους και προαναγγέλλουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που παρέδωσαν σε συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών αναφέρουν: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα νέα μνημονιακά μέτρα και αντιστεκόμαστε στην άτεγκτη περιθωριοποίησή μας αλλά και στη χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως μηχανισμό καταστολής των αγώνων των άλλων εργαζομένων. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας, δεν θα μείνουμε απλοί θεατές ούτε θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα των «σωτήρων» της Τρόικας. Ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Από το 2009 οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42%, ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του «αφορολόγητου» στα 5.000 ευρώ, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο...

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τηρήσουν τις εξαγγελίες τους και να επιμείνουν στα ισοδύναμα μέτρα».

(Α.Τ. 26/10/2012 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9335.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ