2012-10-26 17:43:03
Φωτογραφία για Οι Σπαρτιάτες κάνουν ... απόβαση στο Ηράκλειο!
Με πανοπλίες και όπλα που κρατούσαν και κράδαιναν οι πρόγονοι μας, αναβιώνουν και φέτος τα Αρχαία Ελληνικά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση που προσελκύει πλήθος κόσμου!

Το CretePlus.gr είχε παρουσιάσει από τις αρχές Δεκέμβρη του 2011 την προσπάθεια που καταβάλλουν Ηρακλειώτες για την αναβίωση των Ολυμπιακών αθλημάτων, με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία να λαμβάνει και φέτος χώρα στο γήπεδο του ΕΓΟΗ στην Αμμουδάρα!

"Όσοι παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικής αξίας αθλήματα, που τα περισσότερα είναι ξεχασμένα. Έχουν όμως τόση σημασία αθλητικά και ιστορικά που πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τα αναβιώνουν:

Αγώνας ταχύτητας 80μ, Ακόντιο, Τοξοβολία ,Κρητικό βόλι, Παγκράτιο, Ελληνική δισκοβολία, Δόλιχος, δρόμος αντοχής 3000 μ. Πυγμή-Πάλη, Οπλιτοδρομία. Αγώνας δρόμου 1000μ με πανοπλία, Διελκυστίνδα, ομάδα 10 ατόμων, Παιδικός αγώνας δρόμου 300μ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι θα γίνουν παρουσιάσεις Αρχαίας Ιστορίας και Οπλιτικής Φάλλαγγας από τον κ. Δεληγιαννάκη Μιχάλη, Πρόεδρο Συλλόγου SPARTANS.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: ο Σύλλογος SPARTANS, η Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Μ. Δήμος Μαλεβυζίου. ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης (Υπεύθυνος αγώνων Ο.Υ. Κρήτης : Παντατοσάκης Γιάννης( 6972865015), ο Σύλλογος Τοξοβολίας Αθλοκίνηση (Μηναδάκης Γιώργος)

Έναρξη αγώνων 10:00 το πρωί. Συμμετοχή 3 ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ