2012-10-26 18:10:11
Φωτογραφία για Παπούλιας: Ο λαός θα βγει νικητής από την κρίση
Αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο. «Είναι μια μεγάλη μέρα αυτού του περήφανου λαού, αυτού του λαού του ακατάβλητου, αυτού του λαού που πάντα ξεπέρασε τις μεγάλες κρίσεις με την ανδρεία του, με το φρόνημα του, με τη στέρηση του, αλλά και με τη αγάπη του στο μεγάλο αγαθό της ελευθερίας και της προόδου» είπε ο κ. Παπούλιας.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες αλλά πιστεύω, γι' αυτό είμαι αισιόδοξος, ότι ποτέ δεν μπορεί να νικηθεί ένας τέτοιος λαός. Όσες μεγάλες να είναι οι κακουχίες που περνάει, τελικά θα βγει νικητής, όπως βγήκε σε αυτή την ένδοξη περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων».

«Σήμερα ζούμε, φίλες και φίλοι, κύριε Πρόεδρε, μιαν άλλη κρίση και δίνουμε έναν άλλο αγώνα επιβίωσης. Αλλά αυτή τη φορά για να απελευθερώσουμε το λαό μας από δύο ειδών αλυσίδες» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: «Από τα δεσμά της υπανάπτυξης, ώστε να κερδίσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, της ευημερίας και της προόδου, μέσα στην Ευρώπη. Της οποίας η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος. Και θα παραμείνει. Αλλά κι από τα δεσμά της υπερχρέωσης, που μας οδήγησε σε απίστευτες ταπεινώσεις και σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, δυστυχίας, απόγνωσης».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ