2012-10-26 18:14:30
Φωτογραφία για Ο καλοπληρωμένος στρατός των ημετέρων στην ΕΡΤ, την ώρα που κόβουν 30 Ευρώ από τις αγροτικές συντάξεις ...!!!
«Για το ΠΑΣΟΚ τι να σας πω; Για το ήθος της εξουσίας του; Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα που όλο του το είναι το έχει στηρίξει στον κρατισμό; Αλλά πάνω απ’ όλα πώς μπορώ εγώ να συνεργαστώ με ανθρώπους που έχω στείλει στον Εισαγγελέα;» 

Σίμος Κεδίκογλου, 3 Μαΐου 2012,

από την προεκλογική ομιλία

του στην Χαλκίδα

Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Κι όμως, ο σημερινός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος για τα θέματα των ΜΜΕ, κατόρθωσε, μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, να διαψεύσει και τις 46 λέξεις που διαβάσετε παραπάνω. Και συνεργάστηκε (άψογα) με το ΠΑΣΟΚ «για τη σωτηρία της χώρας» και ενίσχυσε τον κρατισμό. Για τη Ν.Δ., άλλωστε, ο «κρατισμός» μπορεί να αποτελεί έννοια αντίθετη από την πολιτική φιλοσοφία του κόμματος, όχι όμως όταν το ίδιο το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και μπορεί να βολέψει τα... δικά του παιδιά.


Στο προηγούμενο φύλλο του Δρόμου παρουσιάσαμε μερικά μόνο παραδείγματα από τις προσλήψεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ με μισθούς που μπορεί να μην αγγίζουν εκατομμύρια ευρώ, εξυπηρετούν όμως τους ημετέρους φίλους των παρατάξεων, δημιουργώντας ένα στρατό στελεχών έτοιμο για την προπαγάνδιση των κυβερνητικών θέσεων της τρόικας εσωτερικού.

Συνεχίζοντας την έρευνα για τα χιλιάρικα που «σφυρίζουν» πάνω από τα κεφάλια των 300 συμβασιούχων της ΕΡΤ που αγωνιούν για ένα μισθό, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας λίστα με 28 προσλήψεις (από τις 21 Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη) συνολικού μηνιαίου κόστους 89.994 ευρώ μεικτών αποδοχών χωρίς τα δώρα. Δηλαδή, 995.928 ευρώ μεικτές αποδοχές, χωρίς τα δώρα, για την τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες των προσλήψεων αποδεικνύουν πως οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα δεν έχουν απαγορευτεί λόγω της καθυστερημένης εκταμίευσης της δόσης, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται. Αντιθέτως, «λεφτά υπάρχουν» και για τη Ν.Δ., αρκεί να εισρέουν στα πορτοφόλια των ημετέρων την ώρα που τα νέα μέτρα των περικοπών και των απολύσεων οριστικοποιούνται από τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη και η ανάγκη της χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι επιτακτική.

19 στελέχη με 50 χιλιάδες ευρώ

Πάνω στα συντρίμμια της ελληνικής κοινωνίας, λοιπόν, όπου μια θέση εργασίας είναι το ζητούμενο, ο Σίμος Κεδίκογλου, παρέα με τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, άνοιξαν το μπαούλο των ρουσφετιών και τις πύλες της ΕΡΤ, δημιουργώντας μια νέα φουρνιά στελεχών. Αυτή των Ειδικών Θέσεων, των Ιδιαιτέρων Γραμματέων και των Ειδικών Συμβούλων. Αλήθεια, πόσοι συμβασιούχοι των 1.000 ευρώ θα μπορούσαν να μονιμοποιηθούν και να προσφέρουν στην πραγματική ενημέρωση της κοινωνίας στη θέση των ρουσφετιών;

Διαβάζοντας τη λίστα που αποκαλύπτει σήμερα ο Δρόμος της Αριστεράς (διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία, αλλά δημοσιεύουμε τα αρχικά των ονομάτων) παρατηρεί κάποιος πως μόνο 19 στελέχη σε θέσεις όπως γραμματείς, συνεργάτες, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων κοστίζουν το μήνα σχεδόν 50.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα!

Πιο συγκεκριμένα: Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος, έχει τρεις ιδιαιτέρες γραμματείς συνολικού κόστους 6.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα. Τις Π.Γ. και Β.Α. με πρόσληψη από τις 17/9 ενώ η Α.Λ. υπέγραψε πρόσληψη την 1/10.

Ίδια -αν και λίγο πιο φθηνή- η κατάσταση και για τη στελέχωση του γραφείου του κ. Πέτρου Μάη, γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Τρεις οι ιδιαιτέρες γραμματείς και εδώ, με συνολικό κόστος μεικτών αποδοχών τις 4.950 ευρώ χωρίς τα δώρα. Οι Ι.Π. και Π.Μ. υπέγραψαν την πρόσληψή τους στις 17/9 με αποδοχές 1.944 και 1.350 ευρώ μεικτά αντίστοιχα, ενώ η Ε.Α. κατέφθασε στο ραδιομέγαρο στις 24/9 με μισθό 1.700 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα. Στις 9.500 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το κόστος της... γραμματειακής υποστήριξης του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Νίκου Σίμου. Μόνο ο διευθυντής του Γραφείου του (Μ.Κ.) κοστίζει 3.500 ευρώ μεικτά, ενώ με 2.000 ευρώ αμείβονται η κάθε μία από τις τρεις γραμματείς του κ. Σίμου.

Στις 15.500 ευρώ ανέρχεται το κόστος 5 ειδικών συμβούλων εκ των οποίων η μία χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Ο Χ.Στ., ειδικός λογιστικός σύμβουλος θα απολαμβάνει τα 4.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Αυγούστου. Ο Γ. Μπρ. ειδικός σύμβουλος Ψυχαγωγικού και Πολιτιστικού Προγράμματος τα 3.500 ευρώ μεικτά. Ο Μ.Ε. ειδικός σύμβουλος Πληροφορικής, αμείβεται από τις 17/9 με 3.000 ευρώ το μήνα όσα και ο Μ.Ρ., ειδικός σύμβουλος Επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, στη 10η θέση της λίστας, συναντάμε τη Γ.Π. ως «ειδική σύμβουλο» και μισθό 2.000 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα.

«Μόλις» 14.000 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα κοστίζουν οι υπηρεσίες τεσσάρων προσλήψεων «Ειδικών Θεμάτων». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι 3 από τους 4 έχουν ακριβώς το ίδιο αντικείμενο εργασίας: «Υπεύθυνος Διοίκησης Έργου με αντικείμενο οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών», ίδιο ύψος αποδοχών, 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα και ίδια ημερομηνία σύμβασης (21/8/2012-20/8/2013). Αυτό θα πει αξιοκρατία! Ο 4ος της... παρέας Μ.Κ. με αντικείμενο «Οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ» προσελήφθη στις 17/9/2012 και θα αμείβεται επίσης με 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα.

Ειδικές θέσεις... χρυσάφι

Στις 11.500 ευρώ το μήνα ανέρχεται το κόστος τριών προσλήψεων «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» με διάρκεια ενός έτος (21/8/2012-20/8/2013) για την «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης σημαντικών γεγονότων πολιτικής αλλά και πολιτιστικής σημασίας». Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Β.Βλ. προσλήφθηκε με αμοιβή τις 4.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα όσα και ο Γ.Ντ., ενώ στις 3.500 ευρώ η Χ.Αρμ. με αντικείμενο εργασίας «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγή τηλεοπτικής κάλυψης γεγονότων πολιτικής σημασίας, εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας». Το ίδιο... μηνιάτικο εξασφάλισαν και οι Ειδικοί Σύμβουλοι Στ.Ο. (σε θέματα ραδιοφωνίας), Α.Λ. (προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών) και ο Μ.Σ. (Προσωπικό Ειδικών Θεμάτων με αντικείμενο το συντονισμό για την κάλυψη όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού υλικού κ.ά.).

Τα... ευτράπελα

Η μάχη των βυσμάτων, των ημετέρων και των δικών τους παιδιών ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ιδιαίτερα σκληρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μερικά από τα ευτράπελα που παρουσιάζει η λίστα των προσλήψεων. Έτσι εντοπίζουμε τον αναπληρωτή διευθυντή Ειδήσεων Ε.Μπ. να κοστολογείται με περισσότερα χρήματα (4.000 ευρώ) από όσα ο διευθυντής Ειδήσεων (3.500 ευρώ)! Δηλαδή, όσα και ο Γ.Α. με πρόσληψη Ειδικών Θέσεων και καθήκοντα «Συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων NET FM και ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Άφαντος ο Κεδίκογλου

Όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ (και) μετά τις τελευταίες εκλογές και την υπουργοποίηση του Κεδίκογλου καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Βούτσης. Στην ερώτησή του, ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, κάνει λόγο για «απαράδεκτη πολιτική, που προκαλεί φαινόμενα χειραγώγησης, αναξιοκρατία και γενικευμένη απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζοντας πως «αυτή καθεαυτή η διοίκηση και η στελέχωση της ΕΡΤ αποτελεί μνημείο μη αξιοκρατικής διαδικασίας στο βαθμό που ολοκληρώθηκε μέσω της “μοιρασιάς” των πόστων ανάμεσα στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης». Ο κ. Βούτσης ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό αν πρόκειται να λάβει και ποια μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την αναβάθμιση και αξιοποίηση του άξιου δυναμικού της ΕΡΤ Α.Ε. και ποια μέτρα και ποια πολιτική θα αναληφθούν, έτσι ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να παίξει τον πραγματικό ρόλο της μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως προνομιακό για τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Ακολουθώντας το μοντέλο Σαμαρά, ωστόσο, εξαφανισμένος από το ελληνικό Κοινοβούλιο από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του μέχρι σήμερα, ο Σίμος Κεδίκογλου αρνείται να απαντήσει, προτάσσοντας ως δικαιολογία τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι πως την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, συζήτηση της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης, αναβάλλοντας για 2η φορά την υποχρέωσή του να απαντήσει. Είναι ξεκάθαρο πως η άρνηση του κ. Κεδίκογλου συνιστά ομολογία αποφυγής της απάντησης και της αντιμετώπισης των όσων συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο, ποντάροντας στη κοινοβουλευτική διαδικασία που προβλέπει ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα 6 επίκαιρων ερωτήσεων την εβδομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβολή της ερώτησης για τρίτη φόρα Πηγή / http://www.edromos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ