2012-10-26 20:40:07
Φωτογραφία για Τελειωμένος ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται ο Τζόι Ντόρσεϊ. Η αποπομπή του Αμερικανού σέντερ από την ομάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ακόμη κι αν ο ίδιος δείξει μεταμέλεια. Στην ΚΑΕ έχουν κουραστεί με τη συμπεριφορά του παίκτη και μοιάζει απίθανο να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν είναι μόνο η μετριότατη φετινή του παρουσία και οι συχνές τάσεις φυγής του, αλλά και η δημόσια κριτική που άσκησε στον προπονητή και σε συμπαίκτες του.

Από την αρχή της σεζόν ο 29χρονος άσος είχε προκαλέσει προβλήματα και ήταν σαφές πως δεν είχε το μυαλό του εδώ, αλλά στις ΗΠΑ, είτε για οικογενειακούς λόγους είτε στο ΝΒΑ. Ο Ντόρσεϊ είχε δημιουργήσει και πέρυσι προβλήματα, που ωστόσο δεν πήραν διαστάσεις, καθώς όταν έρχονται καλά αποτελέσματα όλα… ξεχνιούνται. Αντίθετα οι φετινές βαριές ήττες έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια.

Αναζητείται ήδη διάδοχος

Ο Ολυμπιακός ήδη έχει αρχίσει να αναζητεί ψηλό για να καλύψει το κενό του Ντόρσεϊ. Οι άνθρωποι της ομάδας «χτενίζουν» την αγορά και αισιοδοξούν πως θα βρουν κάτι πολύ καλό, δεδομένου ότι με την επικείμενη έναρξη του ΝΒΑ αρκετές ομάδες έχουν «κόψει» από το ρόστερ τους παίκτες με ικανότητες.


Ονόματα… πολλά. Από τον Νιγηριανό Ίκε Ντιόγκου που έφυγε από τους Σανς (29χρ., 2,06μ., με 6π. και 3,1 ριμπ. κατά μέσο όρο στην καριέρα του στο ΝΒΑ), μέχρι τους βετεράνους free agents Μπεν Ουάλας (38χρ., 2,06μ., έχει αναδειχτεί κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς τέσσερις φορές (5,7π., 9,6 ριμπ., 2 τάπες ανά αγώνα), Κρις Άντερσεν (34χρ., 2,08μ. με 5,4π., 5,2 ριμπ. και 1,4 τάπες ανά αγώνα, αλλά με προβλήματα συμπεριφοράς και μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη), Έρικ Νταμπίερ (37χρ., 2,11μ., με 7,4π., 7,1 ριμπ. και 1,4 τάπες ανά αγώνα) και Τόνι Μπατί (36χρ., 2,11μ., με 6,1π. και 5,1 ριμπ. ανά αγώνα), ακόμη και τον Τούρκο Μεμέτ Οκούρ (33χρ., 2,11μ., 13,5π. και 7,5 ριμπ. ανά αγώνα αλλά με πτωτική πορεία μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του) και τον Ουκρανό Κιρίλο Φεσένκο (26χρ., 2,16μ., με 2,3π. και 2 ριμπ. ανά αγώνα) ή τον νεότερο Τρόι Μέρφι (32χρ., 2,11μ., με 10,9π. και 7,9 ριμπ. ανά αγώνα).

Ασφαλώς, στα υπόψη του Ολυμπιακού είναι και η ενίσχυση σε άλλες θέσεις, με τον Ντιόντε Κρίστμας να εξετάζεται για να βοηθήσει στις θέσεις «2» και «3». Όμως αυτή τη στιγμή προέχει η απόκτηση ενός ψηλού, καθώς έχουν απομείνει μόνο ο Κάιλ Χάινς, ο Δημήτρης Μαυροειδής που χρησιμοποιείται ελάχιστα και ο άπειρος Γεωργάκης.

Πηγή: Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ