2012-10-30 03:54:04
Φωτογραφία για Αντόνιο Ταγιάνι: «Ο τουρισμός είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση»
Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού ζήτησε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, στη... συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις, κ. Αντώνιο Ταγιάνι.

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε ότι δυστυχώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που ζητάνε οι χώρες του Νότου, να υπάρξει δηλαδή τέτοια πολιτική που θα επιτρέπει να αναπτύξουν αυτόν το σημαντικό τομέα της οικονομίας.

Αφού εξήγησε στον Επίτροπο τα πεπραγμένα του υπουργείου στον άξονα των μεταρρυθμίσεων στον τουριστικό κλάδο, η κα. Κεφαλογιάννη στάθηκε και στο κομμάτι του κοινωνικού τουρισμού ζητώντας ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από τη μεριά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τόνισε ότι ο τουρισμός είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση. Μάλιστα, επεσήμανε ότι εργάζεται από κοινού με την Ελλάδα και στο θέμα της βίζας για την αύξηση τόπων τουριστικών ροών από τις Χώρες εκτός Σέγκεν.


«Δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη»

«Δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και να μπορέσει να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο χτίσιμο της Ευρώπης του αύριο», δήλωσε ο κ. Αντόνιο Ταγιάνι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με την Επίτροπο για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Εχοντας συναντηθεί νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία», τονίζοντας ότι «θα ήταν λάθος να μην προκύψει συμφωνία». Από την πλευρά της η επίτροπος υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί η προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

«Βεβαίως πρέπει να γίνουν θυσίες, αλλά οι θυσίες από μόνες τους δεν έχουν νόημα αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα ισχυρή πολιτική για την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της βιομηχανικής πολιτικής αναμένεται να δρομολογηθούν για την περίοδο 2014 - 2020 κονδύλια ύψους 80 δισ. ευρώ για την έρευνα, την καινοτομία και τις ΜmΕ, ενώ περίπου 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜmΕ.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, σημείωσε ότι εκτός από τα κονδύλια για τη βιομηχανία που θα κατευθυνθούν και στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα υπάρξουν κονδύλια για τον αλιευτικό τουρισμό από το ταμείο Αλιείας, αλλά και από το πρόγραμμα Horizon 2020 σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Σε ό,τι αφορά στις διευκολύνσεις για την έκδοση βίζας,τόνισε ότι προετοιμάζει κείμενο σε συνεργασία με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρία Σεσίλια Μάλμστρομ, το οποίο αποτελεί εφαρμογή της απόφασης των G-20 για να δοθεί έμφαση στον ρόλο του τουρισμού στην ανάπτυξη.
Κέρδος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ