2012-10-30 08:14:33
Φωτογραφία για Πρωτοφανείς εικόνες! 14 νεκροί από τον τυφώνα Sandy
Η Sandy σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και μέχρι στιγμής το πέρασμά του είναι τρομακτικό. 14 νεκροί. 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. 

Το Μανχάταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Νοσοκομεία εκκενώνονται, αυτοκίνητα καταστρέφονται από τις πτώσεις δέντρων. 

 

Το μετρό της Νέας Υόρκης πλημμύρισε. 200 ασθενείς από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λανγκον απομακρύνονται. Σε άλλα νοσοκομεία δεν έχει ρεύμα, πλημμύρισαν τα υπόγεια. Τα ασθενοφόρα είναι σε επιφυλακή. Χαρακτηριστική η φωτογραφία στο twitter, όπου φαίνονται παρατεταγμένα στη σειρά... 

Στο λιμάνι της πόλης, τα κύματα έφτασαν σε ύψος ρεκόρ σχεδόν 10 μέτρων (32,5 πόδια). Η Νέα Υόρκη είχε προετοιμαστεί. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τη φύση; Η άνοδος της στάθμης του νερού εξαιτίας της παλίρροιας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Μανχάταν και στις σήραγγες του Ιστ Ρίβερ και στον ποταμό Χάτσον.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο της πόλης, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (07:00 Ελλάδας) το ύψος του νερού άρχισε να κατεβαίνει. Τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα 4,15 μ. στη περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν. Περίπου τα μεσάνυχτα το ύψος του νερού είχε κατεβεί στα 3 μ. 
newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ρίτσος στην Corriere della Sera,
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ρίτσος στην Corriere della Sera,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ