2012-10-30 18:58:37
Φωτογραφία για Μεγάλες αλλαγές στην Apple: Φεύγουν δύο βασικά στελέχη της «εποχής Τζομπς»  Πηγή: Μεγάλες αλλαγές στην Apple: Φεύγουν δύο βασικά στελέχη της «εποχής Τζομπς»
Αλλάζει η ηγετική πυραμίδα της Apple με τον Σκοτ Φορσταλ να αποχωρεί από τη θέση του αντιπρόεδρου της Apple για το iOS και τον Τζον Μπροουετ να φεύγει από τις λιανικές πωλήσεις σηματοδοτώντας μεγάλες ανακατατάξεις στην εταιρεία.

Ο Φορσταλ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την θέση του το 2013, ολοκληρώνοντας την 16χρονη διαδρομή του στην Apple. Θεωρείται βασικός παράγοντας της επιτυχίας του iOS, του λειτουργικού συστήματος των iPhone, ενώ πιο πριν ήταν επικεφαλής των εκδόσεων του Mac OS, του λειτουργικού για desktops της Apple. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα The Verge, η αποχώρησή του συνδέεται με την αποτυχία των εφαρμογών Apple Maps και Siri, των οποίων ήταν DRI. Ο «DRI» (direct responsible individual) ήταν μια έννοια που εισήγαγε ο Τζιβ Τζομπς στην διοίκηση της Apple, για να περιγράψει ουσιαστικά τον ένα και μοναδικό υπεύθυνο για κάθε προϊόν της εταιρείας.


Επίσης, παρελθόν από την Apple θα είναι σύντομα και ο Τζον Μπροουετ, που ήταν το αφεντικό στο τμήμα retail, από τον προηγούμενο Ιανουάριο. Η αποχώρησή του δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς σύμφωνα με την Wall Street Journal στους μήνες που ήταν επικεφαλής είχαν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα σε ένα από τα πιο πετυχημένα τμήματα της Apple. Θεωρείται υπεύθυνος για την αναταραχή που είχε δημιουργηθεί όταν είπε στους εργαζόμενους ότι η Apple είχε κάνει λάθη στην στελέχωση των Apple Stores, οδηγώντας σε φήμες ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αποτέλεσμα των ανακατατάξεων θα είναι να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες οι Τζονι Αιβι, Μπομπ Μανσφιλντ, Εντι Κιου και Κρεγκ Φεντεριγκι. Επίσης η νέα ηγετική ομάδα στο τμήμα retail θα αναφέρεται κατευθείαν στον Τιμ Κουκ, τον άνθρωπο που πήρε τη θέση του Στιβ Τζομπς μετά το θάνατο του οραματιστή ιδρυτή της εταιρείας.

Πηγή: κείμενο:  iefimerida

            φωτογραφίες :  ARGONAYTIS

            
 
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ