2012-10-31 03:57:03
Φωτογραφία για Μοσκοβισί: Λύση για την Ελλάδα μέσα στον Νοέμβριο
Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να επιτύχουν μια «συνολική» λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, η οποία να περιλαμβάνει... τη διατήρηση της χώρας στην Ευρωζώνη, δήλωσε στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αναζητούμε μια ολοκληρωμένη λύση», δήλωσε προσθέτοντας ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί το Νοέμβριο για να τερματιστεί η αβεβαιότητα για τη θέση της Ελλάδας.

Ο Μοσκοβισί πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως επισήμανε ότι η Αθήνα πρέπει να προσπαθήσει για να το κάνει δυνατό.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε από την πλευρά του ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ενισχύσουν την αξιοπιστία του κοινού νομίσματος, ενώ πρόσθεσε ότι «προχωρούμε βήμα προς βήμα σε μια δύσκολη κατάσταση με την Ελλάδα».

Η κατάσταση της Ελλάδας αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει απόψε στη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους διεθνείς οικονομικούς αξιωματούχους στο γραφείο της πρώτης.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκάι Ράιντερ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα χορέψει τελικά στο «Dancing»;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θα χορέψει τελικά στο «Dancing»;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ