2012-11-01 15:12:49
Φωτογραφία για Το Γερμανικό περιοδικό Stern, επιβεβαιώνει πλήρως την μεγάλη έρευνα των AegeanTimes για την Κινεζική Επένδυση στο Θριάσιο πεδίο!!!
Σε άλλο ένα άκρως σοβαρό θέμα που ερεύνησαν και ανέπτυξαν οι AegeanTimes, φαίνεται ότι η πλήρης δικαίωση, καταφτάνει γοργά! Και καταφθάνει ως συνήθως από το εξωτερικό! Αυτή τη φορά μάλιστα, κατέφτασε από που λέτε; Από την Γερμανία!

Διαβάζω στο μεγαλύτερο σε κυκλοφορία Γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο θεωρείται το πλέον σοβαρό στη Γερμανία, ένα άρθρο του Γερμανού δημοσιογράφου Hans-Ulrich Jörges, σύμφωνα με το οποίο η αλλαγή στάσης της κ. Μέρκελ οφείλεται στην καθοριστική παρέμβαση της Κίνας.

Το περιοδικό «Stern» σημειώνει: «…ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρών πολιτικών, οι οποίοι ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, εσίγησαν», αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.


Σύμφωνα με το συντάκτη του άρθρου, η μεταστροφή αυτή της πολιτικής των Γερμανών οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις οι οποίες ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στο Πεκίνο.

Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ»

Στο σημείο αυτό, θα υπενθυμίσω στους παλιούς μας αναγνώστες αλλά και στους νεότερους, ότι οι AegeanTimes είχαν προαναγγείλει το καλοκαίρι του 2012, μια μεγάλη έρευνα για την Κινεζική Επένδυση στο «Θριάσιο Πεδίο»! Λίγο αργότερα, με μια σειρά ΤΡΙΩΝ άρθρων μου, αποκαλύπταμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το οποίο σήμερα το περιοδικό Stern έρχεται ουσιαστικά και επιβεβαιώνει την δική μας έγκυρη και αληθή αρθρογραφία και πλήρη ενημέρωση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο των αναγνωστών μας.

Πρόκειται για τρία άρθρα που δημοσιεύτηκαν με διαφορά μιας ημέρας το καθένα και έκαναν πάταγο στο Ελληνικό αλλά και στο Ευρωπαϊκό διαδίκτυο μιας και ειδικά το τρίτο μέρος αναδημοσιεύτηκε ή αναφέρθηκε σε blogs της Ευρώπης!

Αντίθετα, εδώ στην Ελλάδα, ουδείς έως σήμερα από τα συστημικά, αλλά και τα μη συστημικά ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, εκτός του κ. Γ. Πηλίτσου οικονομολόγου-δημοσιογράφου στην Θεσσαλονίκη (στο ραδιοφωνικό σταθμό gradio.gr), το οποίο αποκλειστικά αναδείξαμε, και κατά την ταπεινή μου γνώμη καθόρισε την πολιτική και οικονομική συμπεριφορά των ισχυρών του πλανήτη απέναντι στην χώρα μας.

Τόσο με δική μου συνέντευξη όσο και με συνέντευξη του κ.Γιώργου Αδαλή, πρίν ένα μήνα, αναλύσαμε αυτό ακριβώς που περιγράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Stern.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας αποκαλύπτουμε στον τίτλο, ότι το Θριάσιο πεδίο αποτελεί την μητέρα όλων των Κινεζικών επενδύσεων για να καταλήξουμε στο τρίτο μέρος, στις 3 Σεπτεμβρίου, ότι αποτελεί την μητέρα όλων των σκανδάλων στην Ελλάδα, που η Siemens ωχριά μπροστά του, μιας και υπήρχε σαφέστατη προσπάθεια καταστροφής του σχεδίου η οποία δεν ευόδωσε και κατέληξε στην συμφωνία να διαχειριστεί τελικά την επένδυση η ... Γερμανία, αντί της Ελλάδος!

Παραθέτουμε λοιπόν στο τέλος του άρθρου μας σήμερα, εκ νέου τα τρία αυτά αποκαλυπτικότατα άρθρα με την χρονική σειρά που δημοσιεύτηκαν.

 Η στρατηγικής σημασίας επένδυση των Κινέζων στην χώρα μας και η στρατηγικής σημασίας επιλογή τους να επενδύσουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στο «Θριάσιο πεδίο».

Αυτή η “συμμαχία” με την Κίνα, εν ολίγοις, προστάτευσε την χώρα από τα χειρότερα τα οποία μας επεφύλασσαν οι “αγορές” και ειδικότερα οι Γερμανοί “φίλοι” μας.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει «η Κίνα έχει επιλέξει την Ελλάδα ως την “πύλη της στην Ευρώπη”, με στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο “δρόμο του μεταξιού” για το παγκόσμιο εμπόριο.

Απολαύστε τί γράφει σήμερα το newsbomb.gr «Θυμόμαστε άλλωστε και τα χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξίας των δύο χωρών όταν υπογράφηκε η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά.

Η επένδυση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι μόνο η αρχή. Ήδη οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλα ελληνικά λιμάνια, διαπραγματεύονται συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για την κατασκευή ανεμογεννητριών και εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας, ενώ ενδιαφέρονται και για το 40% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη λήξη του συμβολαίου διαχείρισης που κατέχει σήμερα γερμανική εταιρεία. Αλλά και για το λιμάνι του Πειραιά στόχος των Κινέζων είναι να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς container στη Μεσόγειο, μέσω του οποίου θα διοχετεύονται κινεζικά προϊόντα σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή».

Θεωρώ ότι τα σχόλια περιττεύουν !!!

---

[Διαβάστε τα τρία σχετικά άρθρα]

1. ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ: H μητέρα όλων των Κινεζικών επενδύσεων (Μέρος Α΄)

ΝΑ γιατί ραγίζει ξαφνικά η καρδιά της Μέρκελ για τους Ελληνες - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ όλο το απίστευτο παρασκήνιο μιας υπόθεσης που κρύβουν οι καθεστωτικοί!

2. ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ: H μητέρα όλων των Κινεζικών επενδύσεων - Μέρος Β!

COSCO: Ποιος είναι ο περίφημος Κινέζικος κολοσσός

3. ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ: H μητέρα όλων των Κινεζικών επενδύσεων, είναι η μητέρα όλων των Σκανδάλων στην Ελλάδα ;;; Μέρος Γ΄!!!

Ενα Εθνικό Σκάνδαλο δεκαπλάσιο της Siemens !!!
Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ