2012-11-03 12:25:40
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΣ : ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ!
Το "gazzetta.gr" δίνει το λόγο στους δύο εναπομείναντες «ψηλούς» του Ολυμπιακού από την περυσινή ομάδα και ο Άντιτς με τον Χάινς εξηγούν γιατί οι πρωταθλητές Ευρώπης δείχνουν «αγνώριστοι».

Αναλυτικά Απέμεναν περίπου 6,5 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα με την «πρωτάρα» και χωρίς νίκη στην Ευρωλίγκα, Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ και το καλάθι του Μπρέϊσι Ράιτ (58-65), έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο φάσμα της 3ης συνεχόμενης ήττας του στην διοργάνωση! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή και με τον Σλούκα να πετυχαίνει 8 από τους 10 πόντους του στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, πήρε τη νίκη (79-77) και παρ’ ότι γλίτωσε από του “χάρου τα δόντια”, παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Top-16.

H αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή δεν πείθει. Οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται χωρίς κλασσικό σέντερ, δεν έχουν «post-up» παιχνίδι και ο έμπειρος Μπόζινταρ Μάλκοβιτς επέλεξε να “κλείσει” τους διαδρόμους προς το καλάθι της ομάδας του, χρησιμοποιώντας όλα τα μακριά κορμιά που είχε στην διάθεσή του (Άντριτς, Μπίλαν και Σούτον) για να “κρύψει” τη θέα της στεφάνης και στην επίθεση μετέφερε συνεχώς την μπάλα μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού για να εκμεταλλευτεί τα «miss-match»
. Παρ’ όλα αυτά, το “έμφραγμα” απεφεύχθη στο... παρατσάκ και μετά το τέλος του αγώνα, οι δύο «ψηλοί» που ήταν και πέρυσι στην ομάδα σχολίασαν γιατί οι ερυθρόλευκοι δείχνουν τόσο «γυμνοί» κάτω από το καλάθι, σε άμυνα κι επίθεση...

Πέρο Άντιτς

- Απόψε (χθες), ακούσαμε πολλές γκρίνιες από την κερκίδα... Τι συμβαίνει και ο Ολυμπιακός δείχνει τελείως εκτός ρυθμού;

«Ο κόσμος είναι πάντα ανικανοποίητος, αλλά αυτό είναι λογικό, από τη στιγμή που αγαπάει την ομάδα και έχει προσδοκίες απ‘ αυτήν! Αλλά και πέρυσι το ίδιο δεν έγινε; Στο μεγαλύτερος μέρος της χρονιάς, το γήπεδο ήταν μισοάδειο, στην πορεία, όταν αρχίσαμε να αποκτούμε «χημεία», να παίρνουμε αποτελέσματα, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις κερκίδες και στο τέλος, όταν κατακτήσαμε τους τίτλους όλοι ήταν τρισευτυχισμένοι... Έτσι είναι, σχεδόν παντού... Επειδή, λοιπόν, στον Ολυμπιακό το έχουμε ξαναδεί το έργο, θα συμβούλευα τον κόσμο να μην τσαντίζεται που τώρα δεν παίζουμε καλά, να δείξει υπομονή και να μας αφήσει να δουλέψουμε! Το εφετινό στυλ της ομάδας είναι τελείως διαφορετικό από πέρυσι και όλοι μας, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τις νίκες...»

- Που πιστεύεις ότι έγκειται το πρόβλημα; Η ομάδα δείχνει αδύναμη μέσα στη ρακέτα...

«Το πρόβλημα είναι και λίγο ψυχολογικό... Όταν είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, όλοι σε στοχεύουν και έχουν έξτρα κίνητρο απέναντι σου, επομένως η πίεση είναι μεγαλύτερη! Αλλά το ελέγχουμε και σιγά-σιγά, θα βρούμε τα πατήματά μας στην επίθεση και θα αποκτήσουμε επικοινωνία στην άμυνα και θα βελτιώσουμε την εικόνα μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι ηρεμία, δουλειά και όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να “φτιάξουμε” την αυτοπεποίθησή μας...»

- Η έλευση του νέου Αμερικάνου, πιστεύεις ότι θα βοηθήσει;

«Πρέπει να τον δούμε πρώτα, να ενταχθεί στην ομάδα και μετά από λίγο καιρό, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα... Άκουσα, ότι έρχεται την Κυριακή... Εύχομαι να είναι καλό παιδί για να γίνει γρήγορα αποδεκτός στα αποδυτήρια, ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να βοηθήσει σαν παίκτης...»

Κάιλ Χάινς

- Είδαμε τους φιλάθλους να φεύγουν απογοητευμένοι από το αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι με αφορμή τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας... Είναι τόσο διαφορετικός ο εφετινός Ολυμπιακός από τον περυσινό;

«Είναι λίγο άτοπο να συγκρίνει κανείς την περυσινή με την εφετινή ομάδα, γιατί - μπασκετικά τουλάχιστον - έχουν μεγάλες διαφορές. Σε έναν βαθμό καταλαβαίνω τους φιλάθλους υπό την έννοια ότι πέρυσι κατακτήσαμε την κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης και για την ώρα, είμαστε “έξω από τα νερά μας”, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι φέτος έχουμε διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού σε άμυνα κι επίθεση και μας λείπουν δύο μεγάλα κορμιά, όπως ο Παπαδόπουλος και ο Γλυνιαδάκης, που μπορούσαν και να ποστάρουν, αλλά παράλληλα με το ύψος και τον όγκο τους, έκρυβαν το καλάθι και έκλειναν περισσότερο τους διαδρόμους μέσα στην ρακέτα. Φέτος έχουμε πιο πολύ post-up παιχνίδι από τα «τριάρια» μας, τον Παπανικολάου και τον Περπέρογλου που αποκτούν πλεονέκτημα πηγαίνοντας τον προσωπικό τους αντίπαλο κοντά στο καλάθι, αλλά όλα αυτά αποτελούν λεπτομέρειες που ο μέσος φίλαθλος δεν... πολυκατέχει!»

- Τι ακριβώς φταίει;

«Δεν είμαστε αποτελεσματικοί στις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που συνήθως κρίνουν τους αγώνες. Χάνουμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ, κάνουμε κάποια λάθη στην επίθεση, δεν τελειώνουμε σωστά τους αιφνιδιασμούς. Στα τελευταία πέντε λεπτά του αποψινού αγώνα, δείξαμε μαχητικότητα στην άμυνα, βρήκαμε τις λύσεις στην επίθεση και σε γενικές γραμμές καταφέραμε να συνέλθουμε, γι’ αυτό και κερδίσαμε... Δεν ήταν καμία πειστική νίκη, αλλά τουλάχιστον ήταν νίκη... Αυτό είναι που μετράει περισσότερο σ’ αυτή την φάση της σεζόν...»

- Δεν ανησυχείς δηλαδή;

«Προσωπικά, δε νομίζω ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο! Με νέο προπονητή και εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, ήταν λίγο αναμενόμενο να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και να κάνουμε κάποιες ήττες! Απλά, το εύρος των ηττών που γνωρίσαμε από την Εφές Πίλσεν και την Ζαλγκίρις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ακόμη ψαχνόμαστε, ίσως να απογοήτευσε τον κόσμο... Οι φίλαθλοι, όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο της Ευρωλίγκα, όλοι μπορούν να χάσουν απ‘ όλες και κάθε εβδομάδα δίνουμε μία μεγάλη μάχη... Πιστεύω ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας...»

- Τελικά το εφετινό ρόστερ είναι πιο «γυμνό» μέσα στην ρακέτα, όπως δείχνει;

«Δεν θα το έθετα έτσι... Η άμυνά μας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά φέτος και προσπαθούμε ακόμη να τα συνηθίσουμε... Δεν μπορώ να πω ότι δεχθήκαμε αρκετά καλάθια μέσα από τη ρακέτα, μόνο επειδή δεν έχουμε μεγάλα κορμιά... Για την ώρα, δεν έχουμε κατορθώνουμε να συνεννοηθούμε στις “αλλαγές” που γίνονται στα «screens» στο πλαίσιο του «pick‘n‘roll» και αυτός είναι για μένα ο λόγος που δεχόμαστε τόσους εύκολους πόντους... Είναι θέμα σωστής επικοινωνίας και προσαρμογής... Θα την βρούμε όμως...»

- Γνωρίζεις καθόλου τον Τζος Πάουελ;

«Σαν όνομα τον γνωρίζω γιατί έπαιξε αρκετά χρόνια στο ΝΒΑ με θητεία στους Λέικερς, τα δύο τελευταία χρόνια που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά. Έχει μεγαλύτερο κορμί από τον Τζόι και περισσότερες επιθετικές ικανότητες, οπότε εύχομαι να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσει να μας βοηθήσει.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ