2012-11-03 12:54:24
Φωτογραφία για Η τελευταία παράσταση του Κοστάνσο στην καριέρα του (5 videos)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ 1 χρόνο και 5 ημέρες μετά το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι στο Καραϊσκάκης το οποίο αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της καριέρας του Φράνκο Κοστάνσο! 

Δείτε τα déjà vu στοιχεία της αποψινής αναμέτρησης 

Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από την περσινή σεζόν σε σημείο που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως déjà vu. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκης τον ΟΦΗ. Του Νίκου Αναστόπουλου. Και πάλι ημέρα Σάββατο. Και την ίδια ώρα, στις 19:30. Με αγώνα για την 4η αγωνιστική του Champions League να ακολουθεί την Τρίτη.

Θέλετε να το δούμε και από πλευράς αποτελεσμάτων; Οι πρωταθλητές είχαν πέρσι μέχρι εκείνο το ματς μία μόνο απώλεια στην Ελλάδα. Εκτός έδρας ισοπαλία με κιτρινόμαυρη ομάδα. Ενώ στην Ευρώπη ξεκίνησαν με δύο ήττες για να πάρουν την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη τους νίκη.

8η αγωνιστική Superleague: Τα γκολ του ματς... από greeksuperleague


 

Αλλαξε κάτι στη φετινή σεζόν στα αποτελέσματα; Μία απώλεια εντός συνόρων, με την κιτρινόμαυρη ΑΕΚ να την διαδέχεται ο ομόχρωμός της Αρης. Και ακριβώς το ίδιο σκηνικό στο Champions League: Ηττα, ήττα, νίκη.

Η ατμόσφαιρα όμως στο Λιμάνι δεν μας επιτρέπει στο να έχουμε το απόλυτο déjà vu. Βλέπετε φέτος υπάρχει μια γενικότερη γκρίνια για την απόδοση της ομάδας και τον προπονητή, την ώρα που πέρσι η γκρίνια (που δεν λείπει ποτέ από τον Ελληνα φίλαθλο) αφορούσε αποκλειστικά ένα παίκτη: Τον Φράνκο Κοστάνσο.

Ο Αργεντινός ήρθε λίγο πριν κλείσει τα 31 του χρόνια στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Για να... κλείσει μετά από 9 αγώνες την καριέρα του!

Superleague - 3η αγωνιστική - Ολυμπιακός - Ξάνθη... από greeksuperleague

Ηταν βαρύ το κλίμα Από τα φιλικά δημιούργησε αρρυθμίες στην ερυθρόλευκη κερκίδα. Το γκολ στην κλειστή γωνία με την Ξάνθη, το λάθος που στοίχισε το 0-1 του ΠΑΟΚ, τα τέρματα που δέχθηκε... όρθιος με Εργοτέλη, ΑΕΚ οδήγησαν την μουρμούρα της εξέδρας στο... κόκκινο.

Χρειάστηκε το 8ο ματς που αγωνίστηκε για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ωστόσο είχε χάσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και ήταν φανερό ότι βρισκόταν εκτός κλίματος. Η' αν θέλετε εντός ενός ιδιαιτέρως... βαρύ κλίματος που αποδείχθηκε ασήκωτο στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Super League - 4η αγωνιστική - Εργοτέλης -... από greeksuperleague

 ...το "έφαγε" και η έξοδος στον... Μαρκάνο

Τίποτα όμως στον αγώνα με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν προδίκαζε ότι θα βλέπαμε το τέλος της καριέρας του Κοστάνσο. Μια εξαιρετική του επέμβαση στο 0-0 και η εξασφάλιση της νίκης στο 2-0 (όπως όλοι πιστέψαμε) του έδινε παράταση ζωής. Εφτανε όμως μια έξοδος πάνω στον... Μαρκάνο στο 73' για να τον τελειώσει. Οι Κρητικοί κάνουν το 2-1, το Καραϊσκάκης παγώνει και πριν συνέλθει (και αυτό και οι παίκτες του Ολυμπιακού) έρχεται το 2-2.

Super league - 5η αγωνιστική Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ... από greeksuperleague

Η γκέλα της ομάδας του Βαλβέρδε είναι ηχηρή, αυτή του Κοστάνσο... εκκωφαντική. Τρεις μέρες αργότερα ο Βάσκος τεχνικός θα ξεκινήσει βασικό στο Ντόρτμουντ τον Μέγιερι, παρά τη διάθεσή του να στηρίξει τον Αργεντίνο. Και αυτό γιατί ο 31χρονος κίπερ λύγισε κάτω από την ασφυκτική πίεση Τύπου και φιλάθλων και ζήτησε να μην αγωνιστεί, υπογράφοντας το τέλος της καριέρας του. Στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά, αποχώρησε τον Γενάρη για την πατρίδα του, ασχολήθηκε με το αγαπημένο του χόμπι (σ.σ ψάρεμα) και λίγο αργότερα αποφάσισε να σταματήσει την μπάλα!

6η Αγ. ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 από kokoretsi

Οι 9 αγώνες του Κοστάνσο στον Ολυμπιακό

13/09/11 Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-1

18/09/11 Ολυμπιακός - Σκόντα Ξάνθη 2-1

24/09/11 Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

28/09/11 Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

02/10/11 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

15/10/11 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

19/10/11 Ολυμπιακός - Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1

23/10/11 Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-3

29/10/11 Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-2
 sport24.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ