2012-11-05 09:03:10
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Η ώρα της αλήθειας έφτασε
Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι των φετινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ σε λίγες ώρες θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κάλπεις. Τι έκαναν όμως την Κυριακή, την τελευταία ημέρα της εκστρατείας τους;

Όπως ήταν αναμενόμενο, μίλησαν σε μεγάλα πλήθη για να δώσουν το σύνθημα της νίκης. Ο Μιτ Ρόμνεϊ βρέθηκε στην Πενσυλβάνια, μία πολιτεία την οποία το επιτελείο του θεωρεί πως μπορεί να την κερδίσει ενώ για κάποιους η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως απέλπιδα προσπάθεια για να σώσει την παρτίδα. Από την άλλη, ο Μπαράκ Ομπάμα κατέληξε στο Οχάιο και το Κολοράντο. Κι όλα αυτά ενώ οι αναλυτές επιμένουν πως η μάχη θα κριθεί στις «οριακές» πολιτείες.

Οι δύο υποψήφιοι προχωρούν χέρι-χέρι στις δημοσκοπήσεις όμως υπάρχουν αρκετές δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν ως πρωτοπόρο τον Ομπάμα - έστω και με βραχεία κεφαλή. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν έχει την πολυτέλεια της ασφαλούς αυτοπεποίθησης.


Με βάση τις θέσεις τους, Ομπάμα και Ρόμνεϊ, οραματίζονται στην ουσία δύο διαφορετικές «εικόνες» των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια. Το ρητορικό ερώτημα όμως παραμένει: Υπάρχουν όντως δύο διαφορετικές εικόνες των ΗΠΑ για το άμεσο μέλλον;

Η παράδοση λέει ότι δεν υπάρχει Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που να έχει νικήσει στο Οχάιο και να μην έχει καταλήξει στον Λευκό Οίκο. Όλως τυχαίως, στο Οχάιο μαίνεται μία από τις πιο αμφίρροπες μάχες για αυτή την αναμέτρηση. Η τελευταία σφυγμομέτρηση για αυτή την πολιτεία δίνει προβάδισμα στον Ομπάμα με διαφορά 2% (50 - 48) με το περιθώριο λάθους να είναι ικανό να ανατρέψει την εικόνα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα το Σάββατο στο Σινσινάτι είχε στο πλευρό του τον Στίβι Γουόντερ και μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι διατεθειμένος να «σπάσει» τα δεσμά που χωρίζουν τις δύο εκστρατείες πράττοντας απλά το καλύτερο για την χώρα χωρίς όμως να προχωρήσει σε συμβιβασμούς για τα κομβικά ζητήματα του συστήματος υγείας και της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

Σήμερα ο Ομπάμα θα εμφανιστεί στο Μάντισον του Γουισκόνσιν συνοδευόμενος από τον Μπρους Σπρίνγκστιν ενώ στην συνέχεια της ημέρας θα κατευθυνθεί προς το Οχάιο και την Άϊοβα. Από την άλλη, ο Μιτ Ρόμνεϊ θα βρεθεί στην Φλόριντα, την Βιρτζίνια και το Οχάιο.

Η τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του ABC και της Washington Post παρουσιάζει τους υποψήφιους ισόπαλους στο 48%. Ο Ρόμνεϊ προπορεύεται στους λευκούς, τους μεσήλικες και τους ευαγγελιστές ενώ ο Ομπάμα στις γυναίκες, τους έγχρωμους και τους νεαρούς ψηφοφόρους. Επίσης, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι ο Ομπάμα προηγείται ελαφρώς στις περισσότερες από τις 9 πολιτείες-κλειδιά (όπως την Άϊοβα, τη Νεβάδα και το Οχάιο) που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αυτές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Σε λίγες ώρες, όμως, οι κάλπες ανοίγουν και είναι έτοιμες να πουν την δική τους, μοναδική, αλήθεια.
zougla
pontikonews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δημογραφία στο διηνεκές,
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δημογραφία στο διηνεκές,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ