2012-11-05 22:28:18
Φωτογραφία για Δεν θα πάει να ψηφίσει...
Δεν φαίνεται να απέδωσαν οι προσπάθειες του Ευάγγελου Βενιζέλου να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το πακέτο των μέτρων. Πρωτίστως αυτό αφορά την περίπτωση του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να μη δώσει θετική ψήφο.

Ποιά, ακριβώς, στάση θα τηρήσει δεν είναι ακόμα γνωστό. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι θα κινηθεί μεταξύ του "παρόν" και της απουσίας από τη Βουλή, με επικρατέστερη εκδοχή τη δεύτερη.Ο κ. Σκανδαλίδης αναμένεται, πριν την ψηφοφορία, να προβεί σε δήλωση εξηγώντας την επιλογή του. Όπως έχει πει πολλές φορές η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, έχει εγκαταληφθεί με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά αλλά και την αποδοχή, στην πράξη, της κατάργησής της από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκανδαλίδης μετείχε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην τριμελή ομάδα που συνέταξε την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, η οποία επικυρώθηκε από τους τρεις αρχηγούς
. Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης, σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι για να ψηφιστούν τα νέα μέτρα, πρέπει να γίνει αποδεκτη από την κυβέρνηση η πρόταση "επτά σημείων" που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είχε διατυπώσει. Το ερώτημα που τίθεται είναι εαν ο κ. Σκανδαλίδης θα κάνει ολόκληρο το βήμα, εξηγώντας δημοσίως ποιά μέτρα που συμφωνήθηκαν και αποτελούν μέρος της προγραμματικής συμφωνίας και εφαρμοζόμενα, αντί των μέτρων του πακέτου, δεν θα επιβάρυναν δραματικά τους πολίτες αυτής της χώρας, οδηγώντας τους στην απόγνωση. Ή θα κάνει το μισό βήμα για να μη δημιουργήσει πρόβλημα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ και να μη καταφέρει πλήγμα στον Πρόεδρό του. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ίδιος επέλεξε να βρεθεί ενώπιον της ιστορίας.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ