2012-11-06 12:02:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Το ΣΔΟΕ ψάχνει δύο επώνυμους που έχουν χρήμα με ουρά
Μορφή χιονοστιβάδας αναμένεται να πάρουν τις επόμενες ημέρες οι αποκαλύψεις σχετικά με την φοροδιαφυγή και την εξαπάτηση του δημοσίου από επώνυμους και με οικονομική επιφάνεια πατρινούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, θέμα χρόνου είναι να σκάσει “βόμβα» για δύο άτομα με πλούσια επαγγελματική δράση τόσο στην Πάτρα όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ο πρώτος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κάδο και έχει ακίνητα και συγκροτήματα σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ ο δεύτερος έχει μεγάλη πορεία στο χώρο των δημοσίων έργων.

Και οι δύο έχουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αναλάβει θέσεις από τις οποίες είχαν και θεσμικό ρόλο.

Για τον πρώτο των πατρινών η ρετσέτα ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ καθώς όπως αποκάλυψαν έλεγχοι εφοριακών επί δέκα χρόνια οι φορολογικές του δηλώσεις ήταν “μαγειρεμένες”.


Η αποκάλυψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κινηθούν ακόμα και υπόγειες διεργασίες προκειμένου να «θαφτεί» το θέμα, με αποκορύφωμα το πλησίασμα κορυφαίου στελέχους του υπουργείου οικονομικών, προκειμένου το πρόστιμο των 3 εκ. ευρώ να «ψαλιδιστεί» στο 1/3, με το αζημίωτο φυσικά, για όσους δουλέψουν προκειμένου το αίτημα να ικανοποιηθεί.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και ένας μηχανικός ο οποίος ελέγχεται για τρεις εταιρείες φάντασμα, μέσω των οποίων - εκτός όλων των άλλων - φέρεται να έχει βγάλει μεγάλα χρηματικά στο εξωτερικό.

Πρόκειται για πρόσωπο – όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του PatrasTimes.gr – υπεράνω πάσης υποψίας, το οποίο έχει κατά το παρελθόν παίξει από συγκεκριμένη θέση και θεσμικό ρόλο.

Ήδη κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχει αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι των εταιρειών – οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τρεις τον αριθμό - που λειτουργούσαν για λογαριασμό του συγκεκριμένου μηχανικού, με πρόσωπα τα οποία εμφανιζόντουσαν ως «μπροστινοί», ενώ αυτός κινούσε τα νήματα.

Τα έσοδά του εκτιμάται πως ανέρχονται σε ποσό ρεκόρ, ενώ άγνωστο είναι μέχρι στιγμής τι ποσά έχει βγάλει μέσω αυτών των εταιρειών στο εξωτερικό
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ