2012-11-06 15:08:08
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Με νέα προειδοποίηση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι η μη εκταμίευση της δόσης θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία ξεκίνησε σε κλίμα έντασης η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής .

Ο κ. Στουρνάρας πάντως εξέφρασε την κατανόησή του για τις ενστάσεις που διατυπώνονται σχετικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και πάντως αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ωστόσο, η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και κλίμα έντασης. «Εισηγείστε ένα πραξικόπημα, ακυρώνετε κάθε είδους κοινοβουλευτικής διαδικασία και κουρελιάζετε σύνταγμα», είπε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ για απαράδεκτες διαδικασίες μίλησε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζοντας ότι οι βουλευτές είναι αδύνατο να επεξεργαστούν ένα τόσο ογκώδες νομοσχέδιο σε μόλις δύο ημέρες.


«Σε μια περίοδο που χρειάζονται πράγματι αλλαγές το νομοσχέδιο έρχεται έτσι ώστε να μη μπορούμε να ψηφίσουμε. Αυτό που έπρεπε να είναι έργο εβδομάδων και μηνών έρχεται σε μία εβδομάδα για ψήφιση» δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή.

Για «νομοσχέδιο καρμανιόλα» και για «εκβιασμό της κυβέρνησης προς την κοινωνία» έκανε λόγο από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν οι βουλευτές του κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και σε ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη διαδικασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ